În fiecare zi la urne?

Când ascult discursuri de la Knesset [ramura legislativă a guvernului israelian], mă întreb despre ce fel de alegeri vorbesc. Ce vom alege? Are fiecare vorbitor un program care să aducă întreaga țară împreună și să facă societatea un loc mai bun? Nimeni nu poate oferi nicio soluție de conectare, fiecare încearcă doar să-și dovedească cazul.

Dar în această formă, toată lumea greșeste, toată lumea aduce separare și nu este nimeni de urmat. Nimeni nu solicită conexiuni și unitate, ci demonstrează doar cum este singurul care are dreptate și ceilalți greșesc. Dacă acest lucru continuă, desigur, vom organiza alegeri nu numai de patru ori pe an, ci în fiecare zi. Nu știu cum poate funcționa statul în astfel de condiții.

Trebuie să înțelegem că numai eforturile noastre interne de a uni întreaga națiune și întreaga lume pot aduce pace lumii. În caz contrar, vor apărea întotdeauna puncte explozive care amenință să explodeze în război.

Nimic nu este mai important decât eforturile noastre de a uni națiunea. Dar problema este că toată lumea crede că doar ei știu să se unească și numai sub conducerea lor se poate realiza unitatea. Cu toate acestea, vedem că toate aceste încercări eșuează una după alta.

Și aceasta va continua până când nu vom schimba abordarea într-un mod în care nu vom defini exact cum ar trebui să fie, dar toată lumea ar trebui să creadă că în primul rând unitatea ar trebui să fie în inima lor. Atunci va fi implementat. Indiferent în ce formă, nu stabilesc nicio condiție: principalul lucru este să ne străduim să ne conectăm. Apropierea unii de alții este întotdeauna un lucru bun.

Întrebarea este ce trebuie făcut dacă există mai multe grupuri, mai multe partide și metode opuse și fiecare crede că are dreptate, iar celălalt greșește? Există o singură soluție. Nimeni nu ar trebui să aibă vreo altă părere în afară de dorința de a se uni, deoarece se spune „Iubirea va acoperi toate nelegiuirile”.

Toate păcatele, toate contradicțiile, nu trebuie deloc luate în considerare. Toate aceste diferențe rămân între noi, suntem conștienți de ele, înțelegem că suntem departe unul de celălalt și suntem opuși, fiecare dintre noi: socialiști, comuniști, oportunisti, capitaliști etc. Indiferent de ce partid, există câteva zeci în țara mică a Israelului și vor crește la nesfârșit dacă separarea continuă.

Trebuie să înțelegem că nu putem vorbi despre contradicțiile noastre între noi, deoarece este clar că egoismul fiecăruia se manifestă în formă sa naturală, care este diferită de ceilalți. În acest sens, fiecare persoană este unică, așa că ar trebui ca fiecare să organizeze propria lor petrecere personală?

Și dacă va săpa mai adânc în el însuși, va vedea că este și el rupt de opinii contradictorii și va trebui să se împartă în mai multe partide de luptă. Nu există alte soluții decât să te ridici deasupra tuturor obstacolelor, tuturor contradicțiilor și să acoperi toate crimele cu dragoste.

Păcatele ne ajută să construim dragostea pentru că trebuie să acoperim toate diferențiale cu ea. Acesta este motivul pentru care păcatele sunt dezvăluite – pentru a ne ajuta să construim iubirea – așa provin din gândul creației, gândul Creatorului.

 Dacă ne tratam unii pe alții în acest fel, nu vor exista dezacorduri, atacuri și certuri între oameni și părți. Vom construi împreună, fiecare va ține cont de ideea lor despre propria lor neprihănire și greșelile altora, dar o va acoperi pe toata cu dragoste. Aceasta va fi structura potrivită.

Și apoi fiecare partid și fiecare persoană va construi o formă de dragoste care se bazează pe opusul sentimentelor lor critice negative față de ceilalți. Va fi ură înăuntru și iubire în afară, până când vom vedea lumea întreagă corect și pe noi înșine în cea mai bună stare posibilă.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 12/3/20, „Unitatea mai presus de toate”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: