Interzicerea plasticului ne va ajuta?

738La ştiri (Ştiri din Parlamentul European): „Parlamentul a aprobat o nouă lege care interzice articolele din plastic de folosință unică…”

„Statele membre vor trebui să atingă un obiectiv de colectare de 90% a sticlelor de plastic până în 2029, iar sticlele de plastic vor trebui să conțină cel puțin 25% din conținut reciclabil până în 2025 și 30% până în 2030.”

„Acordul întărește, de asemenea, aplicarea principiului „poluatorul plătește”… prin introducerea unei responsabilități extinse pentru producători. Acest nou regim se va aplica și uneltelor de pescuit, pentru a se asigura că producătorii, și nu pescarii, suportă costurile colectării plaselor pierdute pe mare. …”

„Potrivit Comisiei Europene, mai mult de 80% din deșeurile marine sunt materiale plastice. Produsele acoperite de această nouă lege constituie 70% din totalul deșeurilor marine. Datorită ritmului său lent de descompunere, plasticul se acumulează în mări, oceane și pe plajele din UE și din întreaga lume. Reziduurile de plastic se găsesc apoi la speciile marine – cum ar fi broaștele țestoase de mare, focile, balenele și păsările, dar și la pești și crustacee și, prin urmare, în lanțul alimentar uman”.

 

Întrebare: Credeți că este posibil să oprim aceste daune cu o astfel de interdicție?

Răspuns: Nu știu, și ce le va înlocui? Cum scăpăm de toate aceste pungi de plastic etc.?

Întrebare: De ce ceva care este făcut atât de comod este aproape întotdeauna dăunător?

Răspuns: Orice lucru care nu vine în forma sa pură din natură este întotdeauna dăunător.

Întrebare: Spuneți că toate progresele tehnologice sunt dăunătoare?

Răspuns: Desigur! Încă trebuie să învățăm și să înțelegem toate acestea.

Întrebare: Toată această cale a progresului tehnologic, a revoluțiilor tehnice și a tuturor premiilor Nobel primite pentru ele, au făcut acestea rău omenirii?

Răspuns: Toate! Totul este doar pentru a realiza răul din ele.

Până când o persoană nu înțelege corect de ce are nevoie de ceva, nu pune nimic în mâinile sale! Nici un lucru mic, nici o bombă atomică.

Toată viața noastră este doar să neutralizăm toate efectele negative posibile ale acestui progres asupra noastră. Suntem angajați doar în neutralizarea consecințelor sale negative.

Toate progresele noastre sunt doar pentru a ne permite să acționăm egoist după cum ne place, să acționăm egoist și în același timp fără suferință.

Întrebare: Când este util și necesar acest progres tehnologic?

Răspuns: Numai în măsura în care ne ajută să fim mai apropiați unul de celălalt.

Nu avem idee unde ne conduce egoismul nostru, atunci când suntem angajați doar în el. Tot ceea ce vine de la el este în cele din urmă dăunător și în final, va trebui oprit. Nu sunt în favoarea renunțării bruste la tot. Vorbesc despre cursul general al umanității.

Nu renunța la nimic, doar tratează corect natura. Când poți acționa conform legilor conexiunii, bunătății, iubirii și așa mai departe, atunci fă-o. Toate celelalte, pune-le deoparte. Veți vedea cum totul va arăta o imagine diferită.

Sunt pentru un progres rezonabil, care constă în combinarea principiilor egoiste și altruiste ale naturii și acționarea lor împreună. Sunt necesare atât linia stângă, cât și cea dreaptă. Dar trebuie să existe o linie de mijloc care să le conducă înainte.

Întrebare: Și apoi, pe baza acestui lucru, procesul rezultat va fi corect? Tocmai din această conexiune?

Răspuns: Da. Dar undeva pe drum noi am sărit peste această atitudine corectă față de natură și am început o dezvoltare unilaterală: numai de dragul egoismului.

Și de aceea am ruinat nu numai ecologia, ci și umanitatea.

[286340]
Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 7/8/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed