Într-un ocean de lumină infinită

În articolul “Chestiunea dobândirii spirituale”, (Shamati 3) Baal HaSulam scrie: în privința dobândirii spirituale, realitatea în general este divizată în trei discernăminte: 1. Atzmuto [Sinele Lui], 2. Ein Sof [infinitatea}, 3. Sufletele. …

3) Sufletele, care sunt primitorii binelui pe care El își dorește să-l facă.

Sufletele sunt dorința de a se bucura, care primesc lumina Creatorului, umplerea care vine de la El.

Ein Sof se numește astfel deoarece exprimă conexiunea Creatorului cu sufletele. Acesta este de fapt modul în care El vrea să ne aducă plăcere, să ne umple ca să Îl simțim pe El ca o sursă infinită. Noi nu dobândim nimic altceva decât această conexiune și astfel noi nu putem să vorbim despre nimic altceva. În această conexiune cu Ein Sof începe totul.

Când începem să dobândim Creatorul, lumea superioară, noi descoperim că această stare este nelimitată. Este ca și cum este un ocean infinit în jurul nostru din care tu poți să iei orice vrei și totul depinde doar de dorința ta. Similar, când începem să revelăm lumina Creatorului, noi ne simțim ca și cum am înnota în interiorul Lui din moment ce El ne înconjoară.

Noi înțelegem că suntem în oceanul luminii Creatorului și atitudinea Lui față de noi este absolut bună, eternă, infinită și perfectă. Dar cum putem să primim ceva din această stare?

Imaginează-ți că ești ca un nou născut, iar părinții tăi se poartă cu tine cu iubire și bunavoință infinită. Ce urmează? Nu știi ce să ceri, ce să soliciți, ce să faci și cum să te porți cu ei deoarece tu te afli în fața iubirii absolute.

O asemenea stare, pe care o experimentăm când începem să revelăm Creatorul, aparent oprește o persoană, deoarece ce poate face cineva când întâmpină o asemenea atitudine?

Așa că, noi începem să realizam că cooperarea noastră reciprocă cu Creatorul poate construi anumite granițe când încercăm să creăm un fel de barieră între noi și Creator astfel încât vom fi capabili să ne simțim pe noi înșine într-un fel de framework. Altfel este ca și cum inotăm într-un ocean și nu putem să analizăm nimic, nu putem să simțim nimic.

Ca ființe create noi putem să existăm doar atunci când sunt framework-uri specifice, precise care ne permit să ne simțim pe noi înșine în relație cu anumite calități și influențe. Însă dacă nu este niciun framework, această situație nu poate fi descrisă sau simțită și nu putem să o integrăm în atitudinile noastre în niciun fel.

Noi trebuie să ne plasăm pe noi înșine într-un anumit framework, să includem Creatorul în acest framework și apoi vom putea să vorbim despre atitudinea sau despre conexiunea noastră cu El.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei” 18/8/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed