Întreaga lume este ca un cerc mare

Cabala este știința conexiunii a tot ceea ce există în creație, care este împărțit în patru niveluri: mineral, vegetal, animal și vorbitor, atât în ​​lumea corporală, cât și în lumea spirituală.

Există patru faze care ies din rădăcina superioară: prima, a doua, a treia și a patra, pe care trebuie să le readucem la rădăcină. Aceasta este chemarea omului, aceasta este lucrarea pentru care am venit în această lume.

Cea mai corectă conexiune este în cercuri. Un cerc este o formă care a venit de la Creator și, în măsura abilităților noastre, suntem incluși în această formă perfectă și creăm o linie dreaptă. Ca urmare a tuturor acțiunilor noastre, trebuie să ajungem la un cerc.

Cel mai central cerc suntem noi, oamenii acestei lumi. Și în jurul său, trebuie să construim cercuri exterioare și să adunăm întregul univers într-un cerc mare în care toate sufletele se unesc și sunt umplute cu Creatorul.

Știm că, de obicei, cei care sunt apropiați în proprietățile lor se conectează; au aceeași profesie, caracter și atașamente similare. Există tot felul de interese care unesc oamenii, diferite națiuni, țări, uniuni internaționale și familii. Cu toate acestea, toate aceste uniuni sunt în continuă schimbare și nu pot exista pentru totdeauna.

De ce nu putem să păstrăm o conexiune bună? Este pentru că nu cunoaștem secretul conexiunii. Conexiunea provine din forța superioară a dăruirii, care aparține Creatorului. Ne putem conecta numai dacă simțim că există un beneficiu personal în detrimentul celuilalt, dar asta nu este legătură – este exploatare. Conexiunea este posibilă numai atunci când forța acordării, forța Creatorului, intră între noi și ne conectează.

Din moment ce nu cunoaștem secretul conexiunii, încercăm să devenim similari unii cu alții, căutând asemănări în personaje și calități. Credem că proprietăți similare ne vor ajuta să ne apropiem și, de fiecare dată, vedem că acest lucru nu ajută. La urma urmei, trebuie să rămânem cu proprietățile și calitățile cu care ne-am născut și am crescut.

Nu este nevoie să devenim asemănători. Creatorul ne va conecta și fiecare dintre noi ar trebui să-și dezvolte propria individualitate, propriile sale proprietăți pe care le-a primit de la sfărâmarea sufletului comun al lui Adam HaRishon. O persoană învață, cunoaște lumea, dar, de fapt, se umflă. Tot ce are nevoie este să se asigure că Creatorul îl conectează cu ceilalți. Aceasta este ceea ce facem în grupurile cabalistice.

Baal HaSulam explică în articolele „Dăruirea Torei” și „Arvut” la ce fel de conexiune trebuie să ajungem. Nimeni nu ar trebui să pună presiune pe altul și să-și transfere proprietățile către el, dar principalul lucru este că forța unității, adică Creatorul este dezvăluit între noi.

Nu este nevoie să devii ca alții prin adoptarea gusturilor lor. Conexiunea trebuie să fie absolut opusă a ceea ce vedem în lumea noastră între oameni, familie, națiune. Nu vom reuși niciodată să realizăm o conexiune consecventă la orice nivel sau sub orice formă dacă vom continua în acest fel.

Timpul nostru ne cere să devenim mai apropiați și mai conectați, dar acest lucru se realizează numai prin apropierea forței superioare; este singura forță de dăruire și unitate între toți. Vrem să ne conectăm în zeci, în grup și să conectăm întreaga lume și toate lumile într-una și să înfășurăm întreaga scară spirituală în lumea infinitului ca un covor.

Cu toate acestea, ele sunt posibile numai dacă nu distrugem pe nimeni, nu presăm și nu îi obligăm să își schimbe natura. Dimpotrivă, calitățile individuale naturale ale fiecăruia sunt o mare bogăţie și nu le putem interfera și strica. Dimpotrivă, este necesar să protejăm fiecare persoană din lume, astfel încât să își păstreze toate calitățile naturale. Tot ce trebuie să facem este să ne asigurăm că Creatorul ne conectează pe toți pentru a atrage forța dăruirii.

Apoi vom vedea cât de diferiți suntem și cât de diferite sunt calitățile noastre interne. Și, în același timp, este un miracol că vine Creatorul și prin natura Sa, prin forța dăruirii, îi leagă pe toți într-un întreg armonios în care fiecare particulă este necesară. Nimic nu a fost creat în zadar și ca defect. Corupția constă doar în faptul că nu-l invităm pe Creator, nu-L cerem să umple golurile dintre noi și să conecteze toate opusele noastre.

Prin urmare, nu ar trebui să ne supărăm pe ceilalți, pe noi înșine și pe Creator pentru că ne-a creat atât de diferiți. Nu ar trebui să încercăm să schimbăm sau să corectăm pe nimeni. Toate eforturile noastre ar trebui să fie îndreptate tocmai pentru a ne dezvălui diferențele, pentru a fi fericiți că acești „răi” au fost dezvăluiți și putem cere Creatorului să vină și să le corecteze, adică să le conecteze.

Atunci îi vom fi recunoscători Creatorului pentru lucrarea Lui, pentru că ne-a conectat și ne-a făcut complet. El a creat această lume astfel încât noi să devenim partenerii Săi în această lucrare, adică să ne dezvăluim diferențele și nevoia de forță de dăruire și să-i cerem Creatorului să vină și să umple toate golurile, să conecteze contrariile și să ne permită să simțim unitatea perfectă a tuturor plusurilor și minusurilor ca o singură structură spirituală (Partzuf) formată din zece Sefirot.

Înțelepciunea Cabalei este o metodă de a readuce perfecțiunea Shechinei sfărâmată, restabilind sufletul unic al lui Adam HaRishon. „Iubirea va acoperi toate păcatele.” Nu ne anulăm diferențele, ci mai degrabă ne creștem dragostea prin ele și dezvăluim avantajul luminii din întuneric.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 12/2/20, „Linia de mijloc

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed