La intrarea în pământul Israelului: Folosiți dorințele pentru dăruire

740.01Profeți, Iosua, capitolul 2: 1: Atunci Iosua, fiul lui Navi, a trimis în taină din Sitim doi tineri să iscodească ţara şi a zis: „Duceţi-vă şi cercetaţi ţara şi mai ales Ierihonul!”.

Iosua trimite spioni în pământul Israelului din două motive: primul, pentru a ști din timp unde se îndreaptă și cel de-al doilea, pentru a se teme de locul în care merg, pentru că acolo sunt dezvăluite dorințe noi și uriașe.

Dacă îi poți copleși, atunci poți cuceri pământul lui Israel, adică să alegi acele dorințe pe care egoismul le deține în sine cu o forță oribilă, să le smulgi și să le folosești pentru dăruire.

Întrebare: Dacă mai devreme această verificare nu a avut succes, deoarece au venit spionii și au spus: „Nu suntem în stare să ne împotrivim oamenilor, căci ei sunt mai puternici decât noi”, este posibil acum?

Răspuns: Da. Cu toate acestea, nu este doar o altă verificare, ci o corecție. Prin urmare, aceasta nu este doar o acțiune, un joc pentru orice eventualitate. Aceasta este o treabă foarte serioasă.

Sincer vorbind, dacă îmi imaginez starea de a fi la intrarea în pământul Israelului, atunci mă sperii pentru că acestea sunt obstacole egoiste interne atât de mari care scutură omul și trebuie să le depășească. Dar cum? De unde să obțineți forță? Necrezut!

Întrebare: Ce este orașul Ierihon din noi?

Răspuns: Este un oraș teribil. Până în prezent, este foarte problematic. A existat chiar o profeție că nu ar trebui să fie restaurat. Pe măsură ce urcați spre el, vedeți cât de străin și vechi este acest loc.

Adică este un loc practic imposibil de corectat. Este într-adevăr la granița dintre impuritate (Klipa) și sfințenie (Kedusha). Prin urmare, Ierihon trebuie să cadă primul.

KabTV „Secretele cărții eterne, 11.06.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: