La punctul de întâlnire dintre linia din dreapta și linia din stânga

Baal HaSulam, „Esența Înțelepciunii Cabala”: Astfel, s-a lămurit că revelarea Creatorului nu este o dezvăluire dintr-o dată, ci o chestiune continuă care se dezvăluie într-o perioadă de timp, suficientă pentru dezvăluirea tuturor gradelor înalte care apar de Sus în jos și de jos în Sus. Deasupra lor și, la sfârșitul lor, apare Creatorul.

Este ca și cum o persoană ar cunoaște toate țările și pe toți oamenii din lume, ea nu poate spune că întreaga lume i-a fost dezvăluită înainte de a-și termina studiul asupra ultimei persoane și a ultimei țări. Până când nu a reușit asta, nu a cuprins întreaga lume.

În mod similar, obținerea Creatorului se desfășoară în moduri pre-ordonate. Căutătorul trebuie să obțină toate aceste căi atât din partea Superioară, cât și din cea inferioară.

Scopul dezvoltării noastre este obținerea Creatorului. Dacă El ar fi putut fi dezvăluit dintr-o dată, înghițit dintr-o dată … Dar este interzis. În înțelegerea treptată a proprietăților Sale adevărate și opuse și, din nou, adevărată și opusă, în tranziția de la linia stângă la cea din dreapta și, în acest punct de întâlnire între ele începe obținerea Creatorului.

Este dificil de explicat, dar asta vine la om din simțirea sa practică. La fel ca în lumea noastră, putem vorbi mult despre ceea ce învățăm, despre ceea ce înțelegem, dar când înțelegem ceva, acest sentiment nu poate fi transmis. Pentru că o înțelegi este ca și cum s-ar fi născut în tine. Iar cel care nu înțelege nu simte nimic. Cu alte cuvinte, nu este doar cunoașterea, ci și un derivat al efortului.

Prin urmare, revelarea Creatorului este construită tocmai pentru a nu se teme de frecarea dintre „Am înțeles – nu înțeleg”, între „adevărat – fals”. Principal este efortul. Când depuneți eforturi în mod constant și încercați să vă bateți literalmente cu capul de perete, atunci Creatorul creează treptat în voi proprietățile în care este descoperit.

Dar revelarea Creatorului nu se întâmplă direct. Baal HaSulam scrie: „Aceasta nu este o acțiune dintr-o dată, ci mai degrabă o revelare treptată a tuturor nivelurilor uriașe pe o anumită perioadă de timp.” Acest lucru înseamnă că important este să nu te retragi, iar apoi, în cele din urmă, vei avea premise interne pentru revelarea Creatorului.

Întrebare: Care sunt eforturile potrivite? Ce să le adaug?

Răspuns: Scopul tuturor eforturilor voastre este să încercați împreună cu prietenii să găsiți terenul comun dintre voi, acesta se numește centrul cercului, centrul grupului de zece.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 12/01/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed