Lumea nu este limitată de egoism

608.02Dacă am putea trece dincolo de intenția noastră îngustă, prin care facem totul numai de dragul nostru, conștient și subconștient, prin orice efort, prin forță, prin toate mijloacele, am începe să simțim lumea nu cu cele cinci simțuri ale noastre, ci ca prin simțurile altcuiva.

Percepția lumii prin intermediul organelor senzoriale ale altor persoane ne oferă o imagine complet diferită, mai presus de cea egoistă, pe care o numim lumea superioară. La urma urmei, în măsura în care începem să ieșim de la noi, ieșim din intenția noastră de dragul nostru și ne integrăm în intenție nu de dragul nostru, descoperim că anterior serveam forța de dragul nostru și acum servim forța de dragul altora.

Intenția de dragul altora se numește Lișma.

Când dobândim această intenție, începem să vedem lumea într-un mod diferit, că nu depinde de noi, de existența noastră, de acțiunile și dorințele noastre. Această lume se numește lumea superioară. De ce? Începem să vedem forțe, acțiuni care sunt deasupra noastră, mai mari decât noi, în afara noastră, deoarece acestea nu sunt limitate de egoismul nostru îngust.

Această oportunitate de a acționa într-o formă absolută, nu de dragul nostru, care se numește Lișma, ne duce la nivelul de eternitate, perfecțiune și ne oferă posibilitatea de a exista într-o altă lume, într-un alt spațiu.

Întrebare: Unde este Creatorul aici?

Răspuns: Creatorul este forța generală a dăruirii și iubirii, care în acest caz este dezvăluită omului, deoarece începe să o dobândească în afara sa. În această măsură, parțial, el devine din ce în ce mai familiarizat cu acest mare câmp, marea forță care îl înconjoară într-o nouă dimensiune, într-o lume nouă, care se numește Creatorul.

KabTV „Stări spirituale”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed