Mai mulți decât unul, nu vă adunați!

Dacă simt conexiunea cu Creatorul, acest lucru îmi va corupe munca. Am să fiu satisfăcut că sunt conectat cu Creatorul, că sunt lângă El, că-I dăruiesc și că simt reacția lui.

Aceste conexiuni mă vor slăbi generând tot felul de calcule egoiste: eu față de Creator și Creatorul față de mine. De aceea poate că este mai bine să nu văd asta, ci să tânjesc și să îl doresc pe El? Ce este mai bine pentru o persoană pentru a se apropia de Creator cât mai mult posibil?

Vedem cum se întâmplă lucrurile în această lume. Dacă doi iubiți sunt separați de distanță, sunt îngrijorați că sunt departe unul de altul și visează să se întâlnească din nou. Atunci ei se vor îmbrățișa și vor fi împreună ca un singur corp. Apoi când se întâlnesc, se conectează cu adevărat, obțin ce și-au dorit și tot romantismul dispare. Dorința care ardea în ei atunci când erau separați a dispărut și o dată cu ea, toată plăcerea.

Dacă nu simți foamea, nu ai pofta de mâncare, atunci nu te poți bucura de masă. Întâi trebuie să acumulezi deficiență și să fii flămând, apoi această foame te va ajuta să percepi gusturile din mâncare.

Acum, în timpul epidemiei coronavirusului, Creatorul vrea să ne dividă distanțându-ne. El spune “Nu vă apropiați mai mult de doi metri între voi! Mai mulți de doi, nu vă adunați!”. Mâine va fi imposibil să ne apropiem, până când nu vom simți cât suntem de divizați cu adevărat.

Ar trebui să acumulăm o nevoie de conexiune, să fim sătui de stat acasă singuri și să visăm să fim cu alți oameni, să-i simțim și să-i înțelegem.

Apoi mă voi gândi: îmi doresc ca virusul să dispară ca să pot comunica cu alții și să fiu cu prietenii. Nu doar să fim împreună, ci deoarece în conexiunea noastră putem revela Creatorul, un nivel superior al existenței în care simțim viața eternă. Acum stau acasă și îmi este frică de moarte. Știu că oricum voi muri, dacă nu acum, din cauza coronavirusului, atunci peste alți zece sau douăzeci de ani. Nimeni nu se îndoiește de asta.

Totuși, acum este ca și cum încet, încep să văd. Acest virus apare pentru a-mi da viața eternă, ca să pot trăi veșnic într-o formă complet diferită, fără să-mi fac griji cum să fac bani, de poluarea aerului și toate celelalte probleme. Acest virus mă direcționează, pentru a urca la un alt nivel.

Eu sunt la nivelul acestei lumi și virusul vrea să mă ducă la următorul nivel, unde viața este eternă și perfectă. Ne dă oportunitatea de a trece, prin conexiunea dintre noi, într-o altă dimensiune a naturii, în care nu suntem conectați cu corpurile fizice, cu acest pământ, cu tot globul sau cu acest univers. Este ca și cum am aluneca într-o lume diferită.

Rezultă că pot să folosesc această stare critică pentru a obține eternitatea și perfecțiunea, pentru a mă ridica deasupra naturii mele.

Visul meu este ca acest virus să nu se evapore pur și simplu ca și cum nu ar fi existat. Vreau să ajungem la o stare specială, superioară, să ne ridicăm deasupra acestei materii la materia spirituală, de la simțirea acestei realități la perceperea realității superioare. Sunt multe nivele, dar principalul lucru este să mergem de la nivelul corporal la unul spiritual.

Din partea a 2-a a lecției zilnice de Cabala 3/26/30, lecție pe subiectul “Construind societatea viitoare”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed