Mai presus de iubire și ură este locul de întâlnire cu Creatorul

Calea noastră duce de la ură la iubire. Până la urmă suntem ființe create, ceea ce înseamnă că suntem în primul rând opuși Creatorului; prin urmare, suntem alcătuiți din egoism; altfel am fi incapabili să existăm. Dacă nu am avea o dorință rea, egoistă, nu am fi ființe create. O ființă creată este cea care are o înclinație rea. Cei care nu au egoism nu sunt considerați ființe create și, prin urmare, materia neînsuflețită, plantele și animalele nu aparțin adevăratei creații, întrucât nu sunt opuse Creatorului. Nu au libertate de alegere, sentimente de ură și respingere; ele urmează instinctiv legile naturii.

Ura unui om apare din opoziția sa față de Creator, de forța dăruirii,a iubirii și a conexiunii. Prin urmare, toate calitățile egoiste, sentimentele, gândurile și dorințele care se trezesc într-un om sunt date inițial, astfel încât să poată exista opus Creatorului.

Rău este doar ceea ce este opus Creatorului. Toate calitățile noastre sunt împărțite în cele care sunt similare cu Creatorul sau opuse Lui. Tot ceea ce este împotriva dăruirii, a iubirii și a conexiunii este rău. Pe de altă parte, este o mare bucurie să descoperim calitățile opuse Creatorului, deoarece acestea ne dau dreptul de a exista ca ființe create și de a fi oameni, nu animale.

Animalele nu au înclinație rea. Deși se omoară și se devorează reciproc, fac acest lucru doar pentru a supraviețui. Animalele nu vor să se rănească reciproc; numai oamenii o fac. Ori de câte ori se trezesc în mine dorințele rele față de alții, trebuie să înțeleg că acestea sunt doar calități umane, adică o ființă umană se trezește în mine chiar dacă sunt intr-o stare rea, necorectată și răutăcioasă. Fără aceasta, nu mă pot separa de Creator.

Prin urmare, trebuie să fim bucuroşi de tot răul dezvăluit de către toți păcătoșii. La urma urmei, este imposibil de corectat un păcat care nu a fost dezvăluit. Corecția egoismului se transformă în acțiuni și realizări spirituale sublime. Prin urmare, calea noastră este de la ură la iubire. Este imposibil să iubești dacă anterior nu ai trecut prin toate etapele urii. Un om indiferent nu simte nici ură, nici iubire, deoarece munca omului este de a transforma ura în iubire.

Cu cât omul se ridică mai sus, cu atât mai multă ură – linia stângă – este dezvăluită în el și cu atât mai greu trebuie să muncească pentru a se aduce la iubire – pe linia dreaptă. Așa existăm întotdeauna între ură și iubire. Atunci când respingerea din partea grupului este  dezvăluită din nou și din nou, trebuie să înțelegem că aceasta este o tranziție la un nou grad, care începe întotdeauna cu o stare rea. Acesta este singurul mod de a urca gradele de conexiune și iubire.

Ființa creată începe întotdeauna cu linia stângă, cu revelarea răului, a urii și cu spargerea pregătită inițial de Creator. El a creat un sistem perfect și apoi l-a spart. Prin urmare, în loc de perfecțiune, ura și respingerea ne sunt dezvăluite și, corectând ceea ce Creatorul a creat, creștem și devenim mai înţelepţi. Întotdeauna păstrăm ambele linii și avansăm pe linia de mijloc, între ură și iubire.

Sursa iubirii și a urii se află în Creator. Iubirea este calitatea Creatorului care vine direct de la El, iar ura este calitatea opusă care vine de la El, ca existență din absență. Aceste două baze, linia de dreapta și de stânga, existența din existență și existența din absență, iubire și ură, ambele provin de la Creator. Acesta este modul în care vă raportaţi la ele.

Nu ar trebui să-mi atribui nici ură, nici iubire de sine, deoarece le primesc de sus. Întotdeauna trebuie să mă asociez cu linia de mijloc, echilibrând ura și iubirea, astfel încât să acționeze ca una. Nu pot exista una fără alta. Eu, ca ființă creată, nu pot exista într-o singură gândire, într-o singură dorință, ci doar prin combinația opuselor, între ele.

Trebuie să vezi un sistem simplu în fața ta: grupul și Creatorul din interiorul său. Dacă ajungem la primul punct de legătură între prieteni, în consecinţă, atunci Creatorul este dezvăluit în cadrul acestei conexiuni. Dacă vom realiza o conexiune mai puternică, Creatorul va fi dezvăluit și mai mult, etc. De fiecare dată, dezvăluind următorul grad de conexiune, dezvăluim noi calități ale Creatorului prin opusul lor. Descopăr ura și respingerea în mine și, depășindu-le, ating conexiunea, relevând calitățile Creatorului. În acest fel, încep să vorbesc cu El.

În fiecare secundă, gândurile, dorințele și atitudinea mea față de ceilalți se schimbă și simt astfel cum mă tratează Creatorul și ce vrea El să-mi spună. Prin faptul că vreau să aduc toate relațiile la conexiune și iubire, răspund Creatorului și vorbesc cu El. Așa începe dialogul nostru cu Creatorul, conexiunea noastră cu El; totul este prin cei zece –  grupul și conexiunea cu prietenii.

Prin urmare, Creatorul se află în interiorul societății, în interiorul unui grup sau al întregii omeniri, în funcție de nivelul de conexiune pe care l-am atins cu El. Așa ajung din ce în ce mai aproape de adeziunea cu Creatorul.

Creatorul nu a creat altceva decât iubire și ură. Care este atunci linia de mijloc? Dacă nu există sentiment de iubire sau ură, atunci o persoană este ca și cum ar fi moartă, nu ar exista ca ființă creată.

Linia de mijloc este măsura aderării ființei create cu Creatorul. Nici iubirea, nici ura nu mă reprezintă. Mă construiesc când înțeleg că există două forțe și prefer una faţă de alta pentru că prețuiesc mai mult calitățile Creatorului decât calitățile ființei create. Conectând cele două linii între ele, mă construiesc între ele.

Acesta este motivul pentru care trebuie să am grijă de echilibrul celor două opuse, nu încerc să șterg sau să diminuez ura sau iubirea, ci folosindu-le într-un mod echilibrat. Atribui ambele forțe Creatorului și ÎI sunt recunoscător pentru amândouă. Includ ambele calități și, prin urmare, simt că sunt independent de ele; aşa pot construi un punct de legătură cu Creatorul în linia de mijloc, între ură și iubire.

La urma urmei, ambele provin de la Creator. Iar ceea ce vine de la mine este capacitatea de a conecta aceste două sentimente și de a le atribui Creatorului. Linia de mijloc este construită din aceasta. Nu există inițial. Noi, ființele umane, o construim prin atitudinea noastră față de Creator.

Primim două forțe de la Creator: forța binelui și a răului. Forța răului ne separă de Creator, iar forța binelui ne permite să ne conectăm împreună. Cu această atitudine față de creație, simțim că există un loc special numit linia de mijloc și, astfel, ne conectăm cu întreaga realitate.

Linia de mijloc este omul, Israel (Eașar-El), care înseamnă „direct către Creator”, pentru că mă îndreaptă ca o săgeată direct la Creator.

Liniile de dreapta și de stânga sunt doar sentimente, senzații, condiții și legi conform cărora se ajunge la echivalența de formă cu Creatorul. Cu toate acestea, întâlnirea noastră cu Creatorul are loc pe linia de mijloc, unde nu există ură și iubire. În schimb, există o a treia componentă care se află deasupra lor și care se numește „adeziune”.

Iubirea este construită numai deasupra urii și este inseparabilă de ea. Cu toate acestea, adeziunea, linia de mijloc, există singură, independent de ură și de iubire.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 20/02/20, Iubeşte-ţi prietenul ca pe tine însuţi – De la ură la iubire

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed