Medalie de aur pentru antrenor

294.1La Jocurile Olimpice de la Tokyo, care tocmai s-au încheiat, a existat un moment foarte emoționant când o atletă israeliană Linoy Ashram, care a câștigat primul loc la competițiile de gimnastică ritmică, a scos medalia de aur pe care a primit-o și a atârnat-o la gâtul antrenorului ei. Și, de fapt, acest lucru nu este surprinzător, deoarece pentru un atlet, un antrenor este ca un tată sau o mamă, totul depinde de antrenor. Fără el, un sportiv este doar materie primă în mâinile unui sculptor. Antrenorul îl face campion și desigur, medalia aparține de drept antrenorului.

Sportivul simte că antrenorul este cel care a ocupat primul loc. Și antrenorul simte că sportivul s-a sacrificat pentru a urma cu fidelitate instrucțiunile sale, iar acesta este succesul lor comun. De obicei, există o legătură foarte strânsă și caldă între un antrenor și un atlet și nu poate fi altfel.

Se spune că „o persoană este geloasă pe toată lumea, cu excepția fiului său și a elevului său”. La urma urmei, un profesor adevărat pune tot ce are în elev, iar realizările elevului indică abilitatea profesorului. Medalia nu se acordă antrenorului, ci sportivului, dar nu contează. La urma urmei, recompensa profesorului nu se află într-o medalie, ci într-un sentiment interior, în atingerea unui nou grad.

Dacă voi atinge vreodată realizări înalte în spiritualitate, va fi numai datorită profesorului meu. Încă îl simt îndrumându-mă.

Sper cu adevărat că elevii mei, pe care îi „antrenez” pentru ascensiunea spirituală, vor atinge nivele atât de ridicate încât Creatorul va fi revelat în fiecare dintre ei și se vor transforma și în mari învățători pentru întreaga omenire.

Văd la elevi continuarea căii. Elevul devine mâinile profesorului, mintea lui. Tot ceea ce vreau să realizez în viață, le aduc elevilor mei și ei continuă să deschidă drumul.

KabTV’ “O privire din interior” 8/9/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed