Metoda de corectare, partea 7

Ce presupune corecția?

Întrebare: În ce constă unicitatea calității de dăruire?

Răspuns: Nu putem înțelege calitatea dăruirii ca și cum ar exista în afara noastră. O putem înțelege doar în interiorul nostru, peste calitatea primirii. Doar în acest fel putem realiza ceva, comparând cele două calități. Astfel, deoarece a creat în noi calități pur negative, Creatorul ne dă șansa de a câștiga calități complet opuse, pozitive, dacă ne ridicăm mai presus de cele negative.

Întrebare: Dacă cineva pune nevoile prietenului mai presus de cele proprii, este acesta un nivel de dăruire?

Răspuns: Desigur! Cu cât îndeplinește mai bine cererile prietenilor, cu atât mai mare este nivelul său de dăruire.

Întrebare: Ce împlinire putem da prietenilor?

Răspuns: Nu contează. Ceea ce contează este direcția gândurilor tale, intenția ta: să-l împlinești pe prieten sau să te împlinești pe tine? Ce gândești despre toate acestea, unde îți este inima? Vrei să-I faci o bucurie Creatorului împlinind un prieten, sau vrei să te satisfaci pe tine, fără să iei în considerare nici prietenul și nici pe Creator?

Întrebare: Vrei să spui că de fapt corectarea constă în faptul că, în loc să calculeze, ca un om obișnuit, cum să primească plăcere în fiecare clipă, persoana va face calcule punând nevoile altora mai presus de ale sale?

Răspuns: Da.

Remarcă: Este o utopie! Nu ne este clar nici măcar cum să abordăm această problemă.

Comentariul meu: De aceea avem grupul și metoda, pentru a începe să lucrăm cu ele.

Întrebare: Grupul este unealta. Dar scopul? De unde pot să știu ce vrea Creatorul de la mine?

Răspuns: Mai întâi, Creatorul vrea de la noi doar un singur lucru, să devenim ca El. În al doilea rând, pentru a deveni ca El, Creatorul ne-a pus în lumea aceasta și ne-a adus la grup spunând: „Ia. Începe să lucrezi în conformitate cu metoda: de la iubirea pentru prieteni la iubirea pentru Creator. Doar așa poți deveni ca Mine.” Țineți cont de faptul că iubirea pentru prieten trebuie să fie mai importantă și trebuie să o preceadă pe cea pentru Creator. Toate sursele scriu despre acest lucru. Exact astfel trebuie să acționăm dacă dorim să ajungem la Creator.

Din emisiunea KabTV “Bazele cabalei,” 2/7/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: