“Mi-ai putea spune ceva despre conştiinţa colectivă?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Mi-ai putea spune ceva despre conştiinţa colectivă?

Conştiinţa există în colectiv.

Noi toți existăm în conștiința colectivă, în mod similar cu modul în care un element holografic, atunci când întâlnește lumina, pare să împartă o singură lumină în spectre diferite.

Cu toate acestea, măsura în care realizăm conștiința colectivă se bazează pe măsura în care introducem fiecare din gândurile și dorințele noastre individuale în ea.

În timp ce fiecare dintre noi există în conștiința colectivă, înțelegerea noastră depinde de amploarea angajamentului nostru într-o astfel de conștiință.

Prin urmare, imaginea holografică există atât la scară colectivă, cât și la scară individuală, întrucât fiecare dintre noi deține potențial întreaga imagine colectivă, în cadrul fiecăruia dintre noi, în mod individual.

Pentru a ajunge la conștientizarea conștiinței colective este necesar să ne deschidem către dorința și gândirea colectivă care există în afara propriilor dorințe și gânduri individuale.

Avem capacitatea de a depăşi percepțiile noastre individualiste conectându-ne cu ceilalți, adică ne propunem să le simțim și să le îndeplinim dorințele, cel puţin în aceeași măsură în care fiecare ne propunem să ne îndeplinim propriile dorințe.

Comportându-ne într-o astfel de manieră – în timp, și prin diferite stări care ne fac să ne confruntăm cu granița dintre percepția noastră individualistă şi cea colectivă și, de asemenea, organizându-ne mediul înconjurător pentru a ne sprijini în alegerea imaginii colective în locul individualismului nostru, o dată și din nou – descoperim apoi treptat o lume mai largă.

Descoperim acea lume mai largă în propriile noastre gânduri și dorințe, adică în interiorul nostru, dar în acel spațiu simțim și acționăm față de colectiv ca faţă de noi înşine.

Când ajungem la o astfel de stare, realizăm armonia pură, fericirea și simțirea eternității.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed