Misterul unificării masculinului și femininului, partea 7

565.02Rolul bărbatului și rolul femeii

Întrebare: Cât de importantă este munca unei femei în funcție de înțelepciunea Cabalei?

Răspuns: În general, un bărbat este o creatură mai mobilă decât o femeie. Este activ, aleargă, sare și traversează mări și oceane. Dar el face toate acestea pentru o femeie, pentru a avea tot ce îi trebuie atât ea, cât și el. O femeie, în schimb, îl ajută, pentru că fără ajutorul ei, bărbatul nu va reuși.

Deci, avansarea în grupuri se bazează pe cooperarea reciprocă clară între partea masculină și cea feminină. Dacă spunem că suntem într-un proces de îndeplinire a ideii de acceptare a conducerii Creatorului și a lucrării Sale acum, avem nevoie de două frâie pentru asta, atât frâiele masculine, cât și cele feminine. Parte feminină este cea stângă, iar cea masculină este cea dreaptă. Prin acești doi reprezentanți ai rasei umane putem semăna cu Creatorul.

Este important să subliniem că înțelepciunea Cabalei desemnează un rol și mai mare pentru o femeie decât pentru un bărbat. Nu o vedem în acest moment, deoarece bărbații sunt mai proeminenți ca de obicei, dar, de fapt, subconștient există de fapt dorința feminină în toate, forța feminină și participarea femeilor.

KabTV „Fundamentele Cabalei” 19.03.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed