Muzica sufletului

Avansarea este posibilă doar în grupul de zece. Văd totul prin egoismul meu și, prin urmare, totul depinde de modul în care îl corectez. De aceea, Creatorul a rupt sufletul comun al lui Adam HaRishon în bucăți, astfel încât să pot lucra și să mă apropii de prieteni în ciuda egoismului meu și să-mi corectez percepția.

Prietenii vor intra în inima mea și voi vedea că în spatele fiecăruia dintre ei se află Creatorul. Ei apar în fața mea drept calitățile mele corectate, dar le văd corupte în egoismul meu. Dacă încerc să le aduc direct în inima mea, mă voi corecta.

Eu sunt singurul care trebuie să mă corectez, atitudinea mea față de grupul de zece, față de lume, față de întreaga realitate și ,prin aceasta, față de Creator.

Creatorul îmi dă prietenii și spune: „Alege-i, aceasta este soarta ta bună, prin ei îți vei dezvălui sufletul”. Și trebuie să accept această soartă și să-mi unesc prietenii în inimă și în minte. Aceasta va însemna că am ales soarta bună și am obținut un suflet.

Dacă mă calibrez pentru a fi bun cu prietenii mei și prin intermediul lor cu Creatorul, atunci mă acordez ca un instrument muzical, precum corzile de chitară, obțin o armonie completă în sunetul lor. Așa trebuie să mă calibrez pentru a fi în ton cu grupul și a începe să cântăm ca o dorință comună, un singur suflet.

În acest fel, vom putea să alcătuim rugăciunea comună, precum regele David care și-a scris Psalmii combinând în ei dorințele întregului popor Israel. Vorbim despre conexiune internă și nu despre acțiuni externe. Acțiunile externe doar ne distrag atenția și ne încetinesc corectarea.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 12/3/20, „Unitatea mai presus de toate”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: