O aventură interesantă dată în această lume

37Dacă sunt pregătit pentru dăruirea către cel superior fără condiții și resping toate îndoielile, atunci am ajuns la starea de embrion spiritual. Vreau să anulez toate criticile mele. La urma urmei, embrionul primește hrană din sângele mamei prin cordonul ombilical, fără nicio modalitate de a controla această umplere și nici o minte  sau simţiri care să o verifice.

Nimeni nu îl întreabă dacă dorește această umplere sau alta; pur și simplu se anulează complet și primește toată hrana din partea celui superior.

Acesta este un exemplu al modului în care ar trebui să fim în spiritualitate – să primim tot ce ne dă cel superior. Dar despre egoismul nostru, de dorința de a ne bucura? Indiferent dacă vrem sau nu, trebuie să acceptăm această întreagă lume – pur și simplu sub forma în care o face un făt.

Tot ceea ce simt în simțurile mele este cel superior și sunt obligat să-l accept, să-l justific și să-l binecuvântez, astfel încât să nu existe altceva decât Creatorul, care determină totul. În loc de această lume întreagă, ar trebui să văd o forță superioară, iar acest lucru va însemna că am intrat în starea unui embrion spiritual.

Și apoi egoismul meu va crește din ce în ce mai mult în timpul celor nouă luni de sarcină și dezvoltare de la Malchut la Keter. Și pe lângă această dorință tot mai mare de a primi, trebuie să mă anulez din ce în ce mai mult și să iau o nouă formă, mai presus de orice critică.

Critica indică faptul că embrionul a crescut și a câștigat inteligență și sentimente. Dar el anulează toate acestea pentru a primi din ce în ce mai mult sânge din partea celui superior prin cordonul ombilical. Toate cele nouă luni de dezvoltare a embrionului înainte de nașterea spirituală sunt doar auto-anulare, auto-anulare și auto-anulare față de întreaga lume. La urma urmei, întreaga lume este Creatorul în raport cu care ne anulăm pe noi înșine. Și este imposibil să te descurci fără un mediu.

Aceasta este o aventură interesantă care ni se dă în această lume. Nu există nimic altceva de făcut în această lume decât să ne anulăm față de cel superior, astfel încât El să ne ridice. Astfel, vom părăsi cadrul animal și vom intra în cadrul uman, pe care îl definim noi înșine. La urma urmei, cel superior ne-a oferit o oportunitate; ne anulăm în fața Lui și începem să creștem.

Odată am fost un singur suflet, care apoi s-a împrăştiat. Prin urmare, lucrând la conexiunea din grupul de zece, lucrăm în esență la întregul Kli global al lui Adam HaRishon, deoarece este spart doar în raport cu noi. Ni se pare doar că este spart.

Prin urmare, nu este îngrozitor că nu înțelegem cum să obținem forma de dăruire. Kli-ul comun ne afectează pe fiecare dintre noi și pe toți împreună și de la noi modelează sufletul, adică o formă similară Creatorului, în ciuda faptului că se bazează pe dorința de a primi.

Scopul embrionului spiritual este anularea completă a dorinței mele de a primi. Și apoi, în locul unde mă restricționez și mă anulez, încep să simt partea opusă a acestui punct, care este Creatorul. Și apoi acest punct se lipeste de peretele uterului superior și îmi permite să mă dezvolt în continuare sub formă de dăruire.

Din Lecţia zilnică de Cabala 8/4/21, “Ibur (Impregnare) şi Yenika (Alăptare)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: