O binecuvântare și un blestem în spiritualitate

509Întrebare: Ce este o binecuvântare și ce este un blestem pentru o persoană dezvoltată spiritual?

Răspuns: O persoană care simte că se află într-o lume pe care nu o înțelege, dar simte că a fost creată pentru el și vrea să o atingă, să o înțeleagă și să se adapteze la lume sau lumea la sine însuși, adică să intre într-o interacțiunea corectă cu ea, studiază treptat natura și caută cum să se apropie de ea.

Dacă există anumite informații arhivate în el, chiar dacă este un copil mic, atunci el se dezvoltă deja. El simte că trebuie să înțeleagă sensul vieții, de ce ne este oferită și despre ce este vorba. O astfel de persoană caută acest lucru și îl găsește treptat.

Faptul că el este îndrumat spre atingerea sensului vieții se numește o binecuvântare. Dar dacă cineva simte că este condus mai departe de acest scop, este un blestem.

Întrebare: Este primirea pentru sine un blestem?

Răspuns: În general, da. Folosirea egoismului cuiva, adică folosirea oricărei dorințe sau calități pentru propriul beneficiu, plăcere, împlinire și pentru putere asupra altora, este în detrimentul unei persoane. Astfel de acțiuni nu sunt, să spunem, dăunătoare celorlalți, ci propriei persoane.

Întrebare: Când o persoană are o intenție de dragul dăruirii și se ridică deasupra gândurilor sale egoiste, aceasta este o binecuvântare?

Răspuns: Sigur. Acesta este cu adevărat un ajutor de sus.

De la KabTV “Stările Spirituale” 2/8/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed