O casă are nevoie de o femeie înțeleaptă

Vedem că rolul femeilor crește în lumea modernă: femeile devin mai puternice și capătă tot mai multă influență. Ele își controlează mai mult dorințele și sunt orientate mai mult spre scopuri.

Slăbiciunea femeilor constă în faptul că au nevoie de sprijin masculin pentru a-și realiza obiectivele. Dar, de îndată ce femeile primesc un astfel de sprijin, sunt capabile să finalizeze o execuție de care bărbații nu sunt capabili.

Sper că în viitor, femeile vor avea un acces mai mare la conducerea mondială într-o cooperare corectă și naturală cu bărbații. Lumea va înceta apoi să fie la fel de primitivă și coruptă cum a fost când a fost condusă de bărbați, în timp ce femeile stăteau acasă și aveau grijă de copii și gospodării. Vedem că ceea ce se întâmplă acum este opus: cu cât lumea se îndreaptă în continuare spre sfârșitul corecției, cu atât mai mult puterea femeile va câștiga.

Fiecare bărbat se teme de soția sa. Asta se datorează faptului că o femeie are grijă de casă, ea o conduce. Este o trăsătură caracteristică a timpului nostru. Rabaș a glumit, spunând despre cineva: „Acesta este un om neprihănit; nu se teme de nimeni, decât de Creator și de soția sa.” Și, desigur că în acest lucru există adevăr.

Acum, în multe orașe, femeile au fost alese primar. De ce nu? Dacă o femeie poate controla o casă, atunci poate controla bine și un oraș. Un bărbat este mai distras și nu este foarte potrivit pentru acest rol. Un bărbat este mai puternic, dar o femeie este mai rezonabilă și capabilă să susțină diferite sisteme în același timp.

Așa cum face față acasă cu toate responsabilitățile în același timp: spălat, gătit, copii și o mie de lucruri diferite pe deasupra; și totul este în ordine. Încercați să scoateți o femeie din casă, astfel încât un bărbat să conducă toată casa singur și, în decurs de o săptămână, apartamentul se va transforma într-o groapă de gunoi.

După cum este scris: „O femeie este o casă”. Dar o țară și lumea nu sunt căminul nostru? Femeii îi lipsește doar sprijinul masculin și totul va fi soluționat. Sunt sigur că, dacă femeile ar fi în fruntea tuturor guvernelor, ar stabili pacea în lume. Oricât de dificil ar fi ca femeile să se pună de acord între ele, ele ar ajunge la un acord, pentru că o femeie este gata să fie de acord și să se încline de dragul obținerii păcii.

Bărbații și femeile ar trebui să se simtă ca niște parteneri egali, fiecare să își perceapă în mod rezonabil rolul și să știe că dacă prin virtutea calităților oferite nouă de natură, ne vom împlini unii pe alții într-o singură perfecțiune completă, atunci aceasta va fi o corecție.

Este scris în cartea „Sfat Emet” (Limbajul adevărului), în porțiunea Pinhas „Despre Adam, este scris că au fost create două creaturi, adică este în puterea omului să atragă strălucirea din lumea viitoare. Forța masculină atrage sufletul din Lumea Superioară, iar forța feminină completează acțiunea de corectare în această lume. ” Femeia este un vas care primește iluminarea, iar forța unui bărbat este de a atrage această strălucire de Sus, de dragul dăruirii, adică prin intermediul intenției.

Din partea a doua a Lecției zilnice de Cabala 8/03/20 – „Ziua internațională a femeii”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: