Omul este o creație colectivă

425Întrebare: Aţi explicat că în procesul de studiu al Cabalei, omul trece prin experiențe în care linia stângă se deschide în mod constant și este nevoie să o depășești tot timpul. Ce îl ține? Ce-l împiedică să plece?

Răspuns: Nivelul de dezvoltare. Desigur, poți să mergi undeva în sat și să trăiești o viață obișnuită sau să devii îngrijitor de cale ferată — 20 km acolo, 20 km aici, să verifici șinele, să strângi piulițele pe traverse.

Poți trăi așa? Acolo nu ai internet sau ziare, doar radio. Stai și asculți ceva. Asta este tot. În schimb, ai o viață liniștită, bună.

Vei dezvolta o mica gradină de legume în jurul tău plus un salariu; dintr-un tren care trece uneori vi se vor arunca produsele pe care le-ați comandat. Vei trăi liniștit departe de toată lumea. Ce ar putea fi mai bun? Te plimbi prin pădure cu o pușcă, pescuieşti în lac, asculți cântarea păsărilor. Ce s-a întâmplat? De ce nu te poți limita la asta?

Comentariu: În primul rând, este o separare de alți oameni.

Răspunsul meu: De ce ai nevoie de alți oameni? Ce iti dau ei? Uită-te la ce se întâmplă aici. De ce ai nevoie să stai în acest „troc cu gunoi”?

Pur și simplu nu poți face altfel. Nu pentru că nu ai crescut într-o casă cu poartă, ci pentru că, conform dezvoltării tale interioare, nu mai poți trăi într-o astfel de stare. Așa te dezvoltă natura.

Uite ce se face cu orașele. Într-un secol, populația unui oraș cu un milion de locuitori a crescut la 20 – 30 de milioane și nu există limită pentru aceasta.

Astăzi, omul nu poate trăi departe de ceilalți. Acesta este modul în care programul creației este special conceput pentru a forța oamenii să se conecteze, astfel încât să lucreze împreună asupra egoismului lor comun în conexiunea corectă unul cu celălalt și să folosească metoda de influență a luminii superioare pentru a se corecta.

KabTV “Am primit un apel. Atenție, Cabala” 19.10.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: