“Partajarea locurilor de muncă este o idee excelentă (în teorie)” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinPartajarea locurilor de muncă este o idee excelentă (în teorie)

Partajarea locurilor de muncă, atunci când (de obicei) două persoane împărtășesc aceeași poziție și împart munca între ele, există cel puțin din anii 1970. Cu toate acestea, în ultimele luni, odată cu „încurajarea” coronavirusului și evaporarea rapidă a locurilor de muncă și a cererii de angajați, a devenit o modalitate mai obișnuită și deseori un mod convenabil de a-și asigura venitul, dar de a menține funcționalitatea în alte aspecte ale vieții, cum ar fi familia și agrementul. Printre angajatorii mai proeminenți care încorporează partajarea locurilor de muncă sunt unii foarte mari, cum ar fi Qualcomm și chiar Guvernul federal S.U.A..

Pentru unii dintre oameni, în unele companii și pentru o parte din timp, acesta poate fi un aranjament convenabil. Cu toate acestea, recent, partajarea locurilor de muncă a fost susținută ca o soluție pentru oportunitățile de muncă în scădere din cauza pandemiei Covid-19. Ca soluție pentru angajarea în masă, cred că aceasta este o idee fără speranță. Nu cred că nici angajații, nici angajatorii nu vor fi mulțumiți de rezultatele unui astfel de experiment, dacă sunt angajați în număr mare, și dintr-un motiv întemeiat.

Bariera care există între companii și partajarea cu succes a locurilor de muncă este natura umană. Fără a dezvolta o atitudine cu totul nouă față de scopurile vieții și față de alte persoane, instinctele noastre de bază, de concurență și (în principal) invidia vor distruge orice încercare de implementare în masă a partajării locurilor de muncă. Acest tip de aranjament necesită ca oamenii să se poată completa reciproc, să beneficieze reciproc de punctele forte și să își compenseze reciproc slăbiciunile. Nu văd cum oamenii, care sunt în mod natural ostili unii cu alții, în spatele zâmbetelor urbane, pot face asta fără un proces educațional amplu și profund.

Așa cum copiii nu pot împărţi, tot așa și adulții sunt incapabili de asta. Singura diferență este că adulții o ascund în spatele zâmbetelor false și a gesturilor false de prietenie. Dar puneți-i într-o situație în care trebuie să sacrifice ceva din ei înșiși, chiar dacă este vorba doar despre părerea lor, și veți vedea imediat valoarea „prieteniei” lor.

Coronavirusul ne obligă să regândim totul, inclusiv paradigmele noastre privind meseria și ocuparea forței de muncă, iar acest lucru este extraordinar, deoarece acestea sunt, de peste un secol, otrăvitoare pentru societate. Cu toate acestea, pentru a construi paradigme de succes, trebuie mai întâi să înțelegem natura schimbării pe care a instigat-o pandemia. Covid-19 nu este doar un virus care este aici astăzi și dispare când există un vaccin. Este începutul unei noi ere, una mai colaborativă, în care oamenii sunt dependenți unii de alții și, prin urmare, trebuie să comunice și să se conecteze.

Cu toate acestea, angajarea conexiunii la un nivel atât de profund ca partajarea locurilor de muncă este ceva ca încercarea de a face toți oamenii egali în Rusia comunistă, fără a-i educa despre valoarea egalității și de ce aceste valori sunt nobile (dacă le credeți). A făcut ca întregul experiment comunist să fie condamnat, chiar înainte de a începe.

Aceea asupra căreia trebuie să ne concentrăm în aceste zile este educația, nu ocupația: educația despre lumea în care trăim, interdependența noastră și responsabilitatea reciprocă, care există, indiferent dacă ne plac sau nu. Trebuie să dezvoltăm solidaritatea și preocuparea reciprocă în comunitățile noastre și să creștem de acolo. Schimbări precum partajarea locurilor de muncă trebuie să vină în mod natural, ca urmare a dorinței oamenilor de a se ajuta reciproc și nu ca ceva forțat de angajatori, de stat sau chiar de circumstanțe. Aceste motive nu vor susține motivația oamenilor pentru mult timp.

Șomajul este o mare problemă, dar guvernele trebuie să o rezolve prin beneficii pe care le va oferi oamenilor, astfel încât să poată asigura un nivel de viață decent, beneficii care vor fi condiționate de participarea la cursuri sau metode de instruire care să informeze despre interdependența pe care tocmai am menționat-o. În acest fel, oamenii vor înțelege de ce trebuie să ne conectăm și să ne îmbunătățim relațiile sociale și cum le putem realiza. Când oamenii înțeleg, cooperează mult mai acut și societatea poate rămâne calmă și stabilă. Din acest motiv, cred că țările și angajatorii care doresc să-și ajute țările ar trebui să se concentreze doar pe două lucruri: furnizarea de necesități și educația despre interdependență și promovarea solidarității sociale.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed