Pe ce bază există poporul evreu?

Atunci, Tora a fost dată în mod special pentru a califica națiunea israeliană, pentru a se califica ea însăși.

Totuși, pentru națiunea israeliană urma să fie o „trecere”. Aceasta înseamnă că, în măsura în care Israelul se purifică prin respectarea Torei, astfel încât își va transmite puterea către restul națiunilor. (Baal HaSulam, „Dragostea lui Dumnezeu și iubirea omului”)

Întrebare: Înseamnă că Tora a fost destinată tuturor națiunilor?

Răspuns: Da, și suntem o trecere pentru ei. Misiunea noastră este să aducem Tora în această lume.

Comunismul altruist este un lucru rar pentru spiritul uman. Prin urmare, națiunea cea mai nobilă, și anume națiunea lui Israel, trebuie să se ocupe de ea însăși pentru a da un exemplu lumii. Nu pentru că suntem mai calificați decât toate celelalte națiuni și nici pentru că suntem mai idealiști decât alţii, ci pentru că am suferit de tiranie mai mult decât toate celelalte națiuni. (Baal HaSulam, „Construirea societății viitoare”)

Întrebare: Deci, înseamnă că evreii au o genă spirituală și că ei sunt primii care pun în aplicare această legătură între ei?

Răspuns: Da. Dacă se conectează între ei, atunci forța superioară a unității, a garanţiei reciproce și a iubirii se va manifesta între ei. Apoi vor putea să o transmită și națiunilor lumii.

Aceste legături libere – limbă, religie și istorie – sunt valori importante și nimeni nu neagă meritul lor național. Cu toate acestea, sunt încă complet insuficiente pentru a se califica precum bază pentru susținerea independentă a unei națiuni. (Baal HaSulam, The Nation)

Poporul evreu nu poate exista decât în ​​măsura în care există deasupra egoismului. În caz contrar, se destramă. Conexiunea care îi leagă se manifestă doar deasupra egoismului.

Dacă nu este așa, atunci alte națiuni îi țin împreună prin ura lor, astfel încât să nu se împrăștie ca nucile într-o pungă sau să se dizolve în alte națiuni așa cum au făcut odată cele zece triburi.

Întrebare: Deci, există o conexiune între evrei doar din cauza presiunii externe?

Răspuns: Da. Prin urmare, multe mulțumiri antisemiţilor din cauza cărora există poporul evreu.

Din „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” a KabTV, 22/07/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: