“Pe cel care vine să te ucidă, ucide-l tu mai întâi” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinPe cel care vine să te ucidă, ucide-l tu mai întâi

Înțelepții noștri au scris: „Pe cel care vine să te omoare, ucide-l tu mai întâi” (Midrash Rabbah, 21: 4) și „Dacă vine cineva să te omoare, ucide-l tu mai întâi” (Midrash Tanchum, Pinhas, Capitolul 3). Cu câteva zile în urmă, omul de știință în domeniul nuclear iranian, Mohsen Fakhrizadeh, considerat creierul programului nuclear iranian, a murit după ce mașina sa a fost aparent pândită într-un district de la est de Teheran. Deși majoritatea degetelor indică Israelul, nu aș exclude posibilitatea ca aceasta să fie o ispravă a forțelor americane. Oricum ar fi, sunt în totalitate în favoarea acesteia. O persoană care își dedică viața distrugerii altora ar trebui eliminată. Aceasta nu este doar legea antică evreiască, așa cum tocmai am spus, este un lucru rezonabil de făcut în ochii fiecărei persoane sensibile. Fakhrizadeh și-a dedicat viața dezvoltării unei bombe atomice care să distrugă statul Israel și să-i omoare poporul. Acest lucru face ca uciderea lui să fie un act clasic de autoapărare.

Există rapoarte despre unele organizații evreiești care au denunțat uciderea sa. Chiar dacă cuvintele lor sunt simple lupte împotriva forțelor puternice anti-Israel, pe care doresc să le contreze și să le aplaneze, o astfel de poziție dovedește că nu au nicio dorință pentru existența statului Israel.

Decizia de a lua viața cuiva, chiar dacă este cel mai rău dușman al tău, nu vine ușor. Este nevoie de luni, dacă nu de ani de deliberare și cântărire a tuturor opțiunilor. Dar odată ce este clar că doar eliminarea acelei persoane va opri progresul unui plan de genocid, chiar dacă doar temporar, devine justificat să-l ucidă și să perturbe strategia.

În cazul Iranului, este evident că scopul său este de a folosi arme nucleare pentru a distruge Israelul. De asemenea, este evident că nu au niciun plan să înceteze sau să încetinească eforturile lor de a construi astfel de arme. Prin urmare, eliminarea șefului științific al departamentului nuclear iranian este o mișcare înțeleaptă și necesară.

De fapt, chiar luând în considerare posibilul răspuns iranian, cum ar fi atacurile asupra ambasadelor sau folosirea împuterniciţilor lor în Orientul Mijlociu pentru a ataca Israelul, nu mă îndoiesc că au fost calculate costurile și au fost trase concluziile corecte.

Este adevărat că Israelul este în pericol acum, dar când nu a fost când Fakhrizadeh era în viață? Israelul a fost în pericol de când primii evrei au părăsit Babilonul în urma lui Avraam și au decis să construiască o nouă națiune pe baza iubirii celorlalți, opusă față de restul lumii.

Ultimul incident nu schimbă nimic în imaginea de ansamblu. Tot ce face este să câștige timp Israelul pentru a obține un control asupra rolului său în lume: unirea rândurilor sale și stabilirea unui model de solidaritate deasupra disputelor.

Dacă oamenii Israelului se unesc între ei mai presus de toate diferențele lor, vor deveni modelul de care lumea are disperată nevoie. Aceasta este singura împrejurare în care națiunile vor considera existența Israelului drept legitimă și chiar dezirabilă. Solidaritatea internă și responsabilitatea reciprocă sunt singurele remedii pentru ura împotriva noastră. Ele sunt singura noastră apărare adevărată împotriva bombelor nucleare, deoarece vor neutraliza ura care le creează.

Dar până când ne înțelpţim și ne ridicăm peste ură, sunt necesare operațiuni specifice, pentru a ne oferi mai mult timp de a ne îndeplini sarcina. Singurele întrebări sunt, cât de mult timp putem cumpăra și cât de mult va trece până când devenim înţelepţi și facem ceea ce am fost meniţi să facem în lume.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: