Pedeapsa este proporțională cu corecția

565.01Căci dacă vă întoarceți și vă agățați de rămășița acestor neamuri, care rămân cu voi; și căsătorește-te cu ei și amestecă-te cu ei și ei cu tine;

Să știi cu certitudine că Domnul Dumnezeul tău nu va mai izgoni aceste neamuri dinaintea ta; și ele vor fi o cursă și un obstacol pentru tine, și un cioc în piept și spini în ochi, până vei pieri din această țară bună, pe care ți-a dat-o Domnul, Dumnezeul tău. (Profeți, Iosua, 23:12-23:13)

Este vorba despre recompensă și pedeapsă. Mai mult, pedeapsa este și o răsplată și o corecție; totul este îndreptat într-o singură direcție. Nu credeți că există un fel de apropiere sau separare aici. Toate acestea aduc o persoană spre asemănarea cu Creatorul.

Întrebare: Se spune că nu avem voie să ne „căsătorim cu ei”, ceea ce este o interdicție serioasă din Tora. Ce înseamnă?

Răspuns: Această interdicție înseamnă că, de-a lungul diferitelor stadii de dezvoltare a egoismului, există dorințe cu care nu putem lucra încă de dragul dăruirii, așa că se pare că le tăiem de la noi înșine. Adică, înainte de corectare, nu poate exista o combinație de dorințe egoiste și altruiste.

Dar după aceea, după cum este scris, „căsătorește-te cu ei și amestecă-te cu ei”, pentru că în cele din urmă totul va fi corectat.

Din „Secretele cărții eterne” de la KabTV, 30.8.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed