Pentru a restabili echilibrul cu natura

715Când vine vorba de neintervenția în natura neînsuflețită, vegetativă și animată, spunem: „Nu vă puteți scufunda labele în natură, nu puteți distruge pădurile, păsările, animalele etc.; totul trebuie făcut cu grijă, cu prudență.”

Și când vine vorba de natura umană, suntem slabi în acest sens și de aceea trebuie să lucrăm cu noi înșine într-un fel. Dar nimeni nu vrea asta. Asta este toată problema.

Știința Cabalei nu vorbește despre ecologie, ci despre cum să ne restabilim echilibrul cu natura, deoarece aducem un rău deosebit homeostaziei generale, globale. Iar cel mai dăunător obiect al naturii este omul.

Dar cum poate o persoană care se gândește numai la sine să devină o parte integrantă a naturii?

Există legi asupra nivelurilor inanimate, vegetative și animate care asigură homeostazia, consimțământul interior și armonia tuturor părților. O persoană nu are asta. Pentru a aduce o persoană la împlinirea conștientă a echilibrului cu natura, trebuie să înțelegeți ce este și cum să o atingeți.

Pentru a ajunge în echilibru cu ceilalți, fiecare persoană trebuie să țină cont de dorințele celorlalți, iar ei de ale lui. Aceasta se numește legea garanției reciproce, consimțământul reciproc.

În principiu, omenirea ar dori să facă asta cumva. Până la urmă, toate legile pe care le adoptăm par să vrea să compenseze necunoașterea legii garanției reciproce, dar această compensație este slabă și unilaterală, cu distorsiuni.

Cert este că punerea în aplicare a acestei legi va oferi omenirii și tuturor celorlalte straturi subiacente ale naturii – neînsuflețite, vegetativă și animată – un echilibru complet. Trebuie să ajungem la el.

Mai mult, atunci când vom începe să o realizăm, vom descoperi legile comutației naturale. Și atunci vom putea face progrese mari în toate pentru că vom înțelege cum să organizăm corect relația dintre oameni de la toate nivelurile — între soți, părinți și copii, șefi și subordonați, subordonați între ei, șefi între ei etc.

Vom putea percepe clar, în conformitate cu natura, cum să construim aceste relații.

Din „Conversația despre știința managementului” de la KabTV”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed