Pot fi văzute stări spirituale în viața exterioară?

547.05Comentariu: Toate sursele cabalistice vorbesc doar despre două forțe, altruistă și egoistă, dar în interpretări diferite, prin diferite povești alegorice, care vorbesc despre interacțiunea lor. Totul este atât de simplu, două forțe și atât.

Răspunsul meu: Nu, nu este simplu, deoarece ambele forțe sunt îmbrăcate în noi, iar noi trebuie să ne dăm seama când, cum, și în ce măsură fiecare domină fiecare din ele în noi.

Întrebare: Și cum pot fi transferate toate situațiile din povestea exodului din Egipt în viața noastră obișnuită? Pot vedea cum puterea egoismului îmi distruge înclinațiile spre altruism, spre iubire?

Răspuns: Unde să veți vedea? Toată viața noastră prezentă și viitoare este construită pe egoism, nu există nimic altruist. Creatorul este ascuns. În locul Lui, este numai faraonul.

Întrebare: Dar toate poveștile biblice descriu stări spirituale prin care trece omul. Pot fi văzute ca manifestări ale vieții materiale prin situații externe care înconjoară omul?

Răspuns: Nu. La urma urmei, nu am trecut încă prin stări spirituale. Suntem încă într-o stare în care Faraonul se manifestă treptat și se manifestă ca rău pentru noi. Această perioadă se numește realizarea răului.

KabTV „Stări spirituale” din 26.03.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed