Prețioasa încolțire a sufletului

Rațiunea nu ne obligă să lucrăm în dăruire. Constatăm că suntem complet nepregătiți să o cerem, nu suntem pregătiți pentru dăruire și unitate. Încă trebuie să creștem această dorință în noi înșine pentru că inițial suntem doar egoiști și nu diferim în acest sens de animale.

Dacă vrem să descoperim punctul din inima noastră, partea dumnezeiască de sus, germenul dăruirii, trebuie să depunem mult efort și să ne ajutăm reciproc în grup. Cultivăm puterea de dăruire în noi ca dintr-o picătură de sămânță încorporată în noi, până la măsura sa deplină, care se numește suflet.

Creatorul nu este revelat ca și cum ar fi fost undeva departe și în cele din urmă am mers acolo și L-am găsit. Trebuie să simt Creatorul în mine, să simt această calitate în mine. La un moment dat vreau să primesc pentru mine și apoi vreau să dau – aceste calități sunt dezvăluite în interiorul unei persoane.

Creatorul este „aproape” de mine sau „departe” – asta înseamnă că eu vreau să fiu sau nu ca El, că vreau sau nu calitatea de dăruire să mî conducă.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 22.11.2020, „Lucrați cu credința deasupra rațiunii

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed