Prin asemănarea calităților

Întrebare: Creatorul sau natura, adică unul și același lucru, ne influențează constant, mai ales prin probleme materiale. Și dacă eu doresc să mă conectez cu această forță, ar trebui să devin asemănător cu ea conform legii asemănării de formă?

Răspuns: Desigur!

Întrebare: Dar, prin aceste probleme, nu pot înțelege ce vrea această forță de la mine. Pentru asta, trebuie să mă ridic la nivelul său?

Răspuns: Trebuie să te ridici peste aceste probleme, la sursa lor.

Întrebare: Dacă am devenit egal în calitate cu Creatorul într-un procent, calitatea dăruirii, voi înțelege designul naturii?

Răspuns: Da. Pe măsură ce te ridici deasupra dorințelor tale la Sursa așa-numitelor tale probleme, Îl înțelegi și începi să înțelegi sensul acțiunilor Sale.

Comentariu: Este interesant că, dacă vorbim despre asemănarea proprietăților la nivel fizic, atunci particulele încărcate în mod egal se resping reciproc. Există însă un alt exemplu, cu un receptor radio care captează undele prin echivalența calităților. Rezultă că, cu cât nivelul naturii este mai înalt, cu atât această lege funcționează ca și cum ar fi în opoziție. Creatorul este calitatea dăruirii, noi suntem calitatea de primire. Se dovedește că nu pot deveni asemănător Lui decât prin transformarea intenției, în timp ce primirea în sine rămâne?

Răspunsul meu: Poți fi opusul Creatorului: El este cel care dăruiește, tu ești primitorul. Dar dacă intențiile tale coincid, atunci ești cu El, deși în acțiuni ești opus.

Întrebare: Rămân mereu opusul Lui? Dacă El este plus, eu sunt minus, nu devin și eu plus?

Răspuns: Nu. Pur și simplu efectuezi acțiunea la cererea Creatorului și astfel devii egal cu El, deși acțiunea ta este opusă. Dar tu faci asta pentru că vrei să fii ca El. Acțiunea nu este importantă, ceea ce este important este motivul, adică intenția.

 

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 10/06/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed