Privind prin raţiunea gradului superior

Credința deasupra rațiunii este subiectul la care trebuie să revenim constant. În raport cu ea, vom suferi urcări și coborâri, toată munca noastră fiind concentrată în jurul ei. Credința deasupra rațiunii înseamnă că dăruirea devine mai mare decât primirea, adică o persoană ajunge la starea când trăiește cu forța dăruirii. Desigur, cineva se ridică și cade din nou, dar persoana începe deja să cucerească acest teritoriu, „câmpul pe care Creatorul l-a binecuvântat”, unde înțelege, conștientizează și își dorește să adere la credință.

Dacă nu verific ceea ce am primit, se numește credință sub raţiune. Până la urmă, nu am cunoaștere și nu am măsurat ceea ce am primit, ci pur și simplu am luat-o pe cuvânt. Se dovedește că credința mea este chiar mai mică decât rațiunea, fiindcă nu există cunoaștere, ci doar credință oarbă. În spiritualitate, aceasta nu este considerată credință, ci doar în religie.

Pentru credință mai presus de rațiune, mai întâi trebuie să am părerea mea și să știu ce se întâmplă, în conformitate cu aceasta. Știu că în plic nu există 1.000 de dolari, ci 999 USD sau chiar doar 1 dolar, dar îl accept ca fiind 1.000 de dolari. Această diferență îmi determină gradul spiritual. Am nevoie de aceste două puncte clare : rațiune și credință, Malchut și Bina.1 (Minutul 6:20)

Credința deasupra rațiunii înseamnă că accept 999 USD ca 1.000 USD, din adâncul inimii mele. În mod clar, nu este recomandat să faceți acest lucru într-un magazin. Nu vorbim despre această lume, ci doar despre cea spirituală. În spațiul spiritual, trebuie să trecem prin credință mai presus de rațiune, deoarece ne construim atitudinea față de Creator, mai presus de rațiunea noastră, crescând astfel. Spiritualitatea nu se bazează pe forța cunoașterii, ci pe forța credinței.

Avansez bazându-mă pe ceea ce spun Cabaliștii, pentru că nu vreau să mă bazez pe opinia egoismului meu. Cu cât mă pot anula mai mult înaintea celui superior, cu atât dobândesc forța credinței, cu care pot avansa cu mintea și inima celui superior.

În lumea materială, aceasta nu funcționează, deoarece există un singur spațiu în ea. Cu toate acestea, în spațiul spiritual, există două grade: eu și cel superior (AHP-ul superior) și merg conform opiniei AHP-ului superior. Mă includ în opinia Celui de Sus și, din moment ce mă despic prin ea, mă pot ridica împreună cu ea. Asta doar pentru că i-am acceptat părerea, care devine credința mea.

Aceasta este diferența dintre gradele superioare și cele inferioare. În percepția (în Kelim) celui superior aceasta este de 1.000 de dolari, iar în percepția mea (în Kelim) este de 999 $. Înțeleg, simt și știu că sunt 1 dolar mai puţin și am doar 999 USD în buzunar, nu 1.000 USD. Cu toate acestea, în Kelim din partea superioară, am 1.000 de dolari; Umplu această zonă goală cu forța celui superior și mă simt complet datorită lui. 2 (Minutul 11:50)

Este scris despre credință mai presus de rațiune: „Au ochi, dar nu vor vedea; au urechi, dar nu vor auzi”. Am ochi, urechi, inimă, minte; sunt o persoană inteligentă și înțeleg și simt totul în gradul meu, judecând doar după ceea ce văd ochii mei și stau ferm pe pământ. Cu toate acestea, întrebarea este cum să mă ridic la gradul superior, prin care să urc? Unde este acest lift, acest mijloc, cu ajutorul căruia îmi voi schimba sentimentele și rațiunea în sentimentele și rațiunea gradului superior, pentru a mă ridica de la starea de „Eu” la „Eu+1”? Pentru a face acest lucru, trebuie să trec prin credință mai presus de rațiune. 3 (Minutul 27:40)

De Sus, mi se dezvăluie tot timpul un spațiu gol și trebuie să-l umplu cu credință. Când îl umplu cu credință, simt cum pentru mine se umple de rațiune. Apoi, din nou descopăr întunericul, spațiul gol care trebuie umplut cu credință. Iar cu această forță a credinței, trec la gradul următor, care din nou se va transforma în rațiune. Și, astfel, creștem. prin concepție-alăptare-maturitate (Ibur-Yenika-Mochin), de fiecare dată în creștere și percepând întunericul și golul care ni se dezvăluie ca parte a gradului superior, următorul grad deasupra noastră. 4 (Minutul 1:29:10)

Din prima parte a  Lecţiei zilnice de Cabala 12/5/19, „Munca în credință deasupra rațiunii”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: