Problema este că nu putem auzi!

49.01Întrebare: Ni se pare că este atât de ușor să ne anulăm și să vedem prietenii deasupra noastră! De ce asta este mai ușor pentru unii prieteni și mai dificil pentru alții?

Răspuns: Acest lucru nu este atât de greu de făcut pe cât este dificil să începi să auzi. Să auzi! Sunt oameni care par să fi auzit despre asta, dar încă nu au realizat-o. Poate dura câțiva ani sau chiar decenii până când de la ureche ajunge ȋn mijlocul creierului, coboară la inimă, iar apoi din inimă se ridică din nou la creier. Și este nevoie de mii de ani pentru umanitate.

Problema este că nu auzim! Adică auzim aceste cuvinte, dar nu ajung la noi. Nu înțelegem și nu acceptăm sensul lor interior. Nu putem conecta în niciun fel corectarea lumii cu atitudinea noastră față de grup, cu atât mai puțin cu întreaga umanitate.

Nu putem accepta că atitudinea mea față de grup, corectarea mea și corectarea prietenilor mei corectează cu adevărat lumea, mă corectează și dezvăluie Creatorul din mine. Nu pot să aud, nu pot fi de acord cu asta. Chiar dacă aud și scutur din cap, tot zboară departe de mine mai târziu.

Prin urmare, este necesară garanția reciprocă, tocmai în acest sens, pentru ca toată lumea din grup să încerce să lucreze la integrarea conceptului de apropiere și a-şi iubi aproapele.

Din  Convenţia Internaţională  “Ne ridicăm deasupra sinelui nostru” 1/7/22, “Adeziunea la prieteni” Lecția 3

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: