Revelațiile lui Ari pentru umanitate

531.03Există oameni care, prin însăși natura lor, râvnesc legătura cu superiorul. Și apoi ne spun și ne explică cu cine suntem în conexiune, cine ne controlează și cine suntem cu adevărat. Au existat mulți astfel de oameni de-a lungul istoriei. Printre ei se aflau cei care ne-au lăsat mijloacele de a stabili o legătură cu forța superioară. Îi amintim, îi onorăm și îi studiem pe acești oameni.

O contribuție uriașă la acest lucru a fost făcută de un bărbat al cărui nume era Ari, Isaac Luria Ashkenazi. A trăit în secolul al XVI-lea. Înaintea lui, au existat multe generații de cabaliști, de la Adam HaRishon la Avraam, Isaac și Iacov. În spatele fiecăruia dintre aceste nume se află o întreagă școală cabalistică pentru dezvoltarea spirituală a unei persoane.

Și totuși, Ari este de mare importanță  în dezvoltarea Cabalei. Astăzi este ziua memorială a plecării sale și, dacă ne amintim de el și studiem lucrările sale, avem ocazia să ne conectăm cu acest suflet special, ale cărui asemănări nu mai există în întreaga umanitate.

Acest suflet joacă un rol foarte special în sistemul lui Adam HaRishon și a adus o contribuție atât de mare la corectarea sa, la care nimeni altcineva nu a putut ajunge.

Dacă vrem să ne conectăm cu Ari, trebuie să ne conectăm cu principiile științei Cabala pe care el a predat-o studenților săi, ceea ce înseamnă că trebuie să îndeplinim pe deplin regula de a iubi aproapele ca pe sine.

Revelațiile lui Ari pentru umanitate pot fi comparate ca importanță cu primirea Torei de către Moise. Nu suntem conștienți de aceasta și nu știm cu adevărat cum să folosim Tora. Ari a făcut un pas înainte, ne-a explicat care este esența interioară a Torei, de ce este necesar să o păstrăm și cum prin conexiunea noastră, toate părțile creației vor fi conectate.

Creația a fost sfărâmată în mod deliberat, astfel încât să o putem colecta prin propriile noastre eforturi și să o conducem la corectare, iar astfel să obținem forța interioară care unește totul – Creatorul.

Din Tora în sine, nu am putut înțelege toate acestea. Dar generație după generație s-a scufundat din ce în ce mai jos după ruinarea Primului și celui de-al Doilea Templu și ca etapă finală a celor 2.000 de ani de exil apropiată de secolul al XVI-lea, venise timpul să se dezvăluie umanității metoda de corectare. Și atunci sufletul Ari a apărut să ne explice cum ne afectează sistemul superior și ce ar trebui să facem în conformitate cu acesta.

Ari ne-a oferit o explicație clară, generalizată, sistematică a locului în care ne aflăm, ce forță ne controlează de sus, cum ar trebui să acționăm de jos în conformitate cu acest lucru și care este scopul nostru.

Din Lecția zilnică de Cabala 14/7/21, „Ziua Memorială ARI”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: