Rezultat Zero

De ce îi apare omului întrebarea despre sensul vieții tocmai în momentul în care pare să fi realizat totul?

Pentru că nu mai are scopuri; toate reperele sunt pierdute și lumea noastră nu i le poate oferi.

Suntem special proiectați în așa fel încât să începem să ne ridicăm de la nivelul lumii noastre în următoarea dimensiune.

Dar omul nu o vede. El vede că acesta este timpul nostru, aceasta este generația noastră, acești 50 până la 100 de ani sunt o perioadă istorică foarte scurtă. Am alergat mereu după tot felul de realizări, bani, putere, faimă, notabilitate și nu credeam că suntem muritori. Diverse obiective din viață au umbrit rezultatul final zero pentru noi: „Nu contează. Principalul lucru este că astăzi mă pot juca singur.”

Și acum ajungem la concluzia că este imposibil să ne jucăm în această viață. Nu pot! Ca un prizonier care stă într-o celulă, i se servește mâncare bună și aude spânzurătoarea făcându-i în curte.

Ce poate sa facă? Bea doar din deznădejde. Se poate distra dacă aude în mod constant acest ciocănit? De îndată ce spânzurătoarea va fi ridicată, va fi scos afară și spânzurat.

Într-o astfel de stare, când starea finală a existenței noastre se manifestă clar în fața noastră, nu înțelegem pentru ce să trăim.

Când ne confruntăm cu întrebarea sensului vieții mai mult decât viața însăși, atunci are loc o reevaluare a valorilor, iar rezultatul este foarte important pentru noi. Aici umanitatea ajunge într-o astfel de stare: dacă această viață se termină, atunci ea însăși este fără valoare.

De la KabTV “Prim-plan. Concluzia” 4/7/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: