Să începem să trăim!

Coronavirusul este un medicament care vindecă relațiile noastre rele. Merită să plângem că nu ne putem întoarce la viețile noastre anterioare? Optzeci la sută din ocupațiile noastre și produsele fabricate au fost de prisos, nefiind necesare pentru viață. Atunci de ce să ne întoarcem în trecut?

Toți putem lucra patru ore pe zi, sau chiar mai puține ore, și chiar deloc. Lăsați copiii să petreacă mai mult timp în familie, nu în grija altcuiva.

Să începem să trăim acum! Bombănim atât de mult, de parcă la sfârșitul vieții ne așteaptă un mare premiu. Nu ne așteaptă nimic acolo decât moartea. Deci, să ne bucurăm de această viață în fiecare zi: să simțim această lume, eternitatea naturii. Chiar dacă trăim în această lume, putem simți existența eternă, viața spirituală, lumea viitoare. Se spune: „Îți vei vedea lumea în această viață.”

Știința Cabalei oferă persoanei această oportunitate, ajută la dezvăluirea vieții veșnice. În schimb, trăim ca niște animale și ne gândim doar la cum să smulgem mai mult pentru noi înșine și să invidiem pe ceilalți. Să ne facem viața mai bogată, nu atât de slabă.

Sper că umanitatea va vedea un remediu în acest virus. Și, de fapt, în Cabala se scrie că aceasta nu este otravă, ci medicament.

Trăim într-un timp care se numește „sfârșitul zilelor”, „zilele lui Mesia”, în sursele primare ale Cabalei. Suntem numiți ultima generație sau generația lui Mashiach și, prin urmare, trebuie să ne tratăm misiunea, natura și timpul nostru într-un mod diferit.

Trebuie să extragem din natură forțe pozitive care ne vor dezvolta pentru conectare reciprocă. Este necesar să creăm o legătură integrală între noi la nivel uman, care va afecta întreaga natură minerală, vegetală și animală. Atunci vom simți forța integrală generală domnind în întreaga natură, numită Creator. Aceasta este cea mai înaltă putere a naturii, puterea de conectare și unitate. Puterea lui Mashiach (Mesia). „Mashiach” înseamnă „a ne trage” (Moshech) de la egoism la unificare.

Când această forță a naturii ne scoate din forma noastră egoistă și duce la unitate, dezvăluim întreaga realitate: această lume și lumea viitoare împreună. Un astfel de timp se numește era Mashiachului și văd că ne aflăm în această perioadă.

În urmă cu patruzeci și cinci de ani, când tocmai am început studierea Cabalei, am auzit de la profesorul meu că a venit vremea lui Mashiach. Nu am crezut atunci, dar acum văd pentru mine că acest lucru este într-adevăr așa.

Dintr-o conversație cu David Blumenfeld, 25/03/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed