Sări în grup ca în marea finală

Cum poți continua să studiezi dacă ai pierdut sentimentul împlinirii? Continuă fară să simți! Asta este ceea ce îmi arata Creatorul: “Poți să faci ceva fără să simți, sau nu? Ah, deci nu poți lucra fără ceva în schimb; adică tu lucrezi pentru Faraon și nu pentru Mine? Atunci nu te întoarce spre Mine, du-te la Faraon!

Noi trebuie să încercăm să ieșim din regatul Faraonului cu ajutorul unui grup. Adâncește-te în interiorul unității prietenilor ca ei să te tragă la suprafață. Filozofează mai puțin și intră în grup, cu încredere, ca un copil care se anulează în față adulților. Și apoi ai să poți crește într-un mod corect.

Exodul din Egipt nu este o evadare dintr-un loc în altul, ci o evadare din dorința egoistă. Fiecare din noi iese din egoismul său și este inclus în dorința grupului. Când intru în grup, înseamnă că am plecat din Egipt și am traversat Marea Roșie, Yam Șuf (Marea Finală).

Prin urmare, dacă ai studiat douăzeci de ani și acum nu mai poți continua, atunci ești direct în fața Mării Finale și nu ai de ales decât să sari în interiorul grupului. Aceasta există, chiar dacă nimeni nu o simte. Și când sari în această unitate și te agăți de prietenii tăi, se consideră că ai traversat Marea Finală.

Este foarte important să treci de la dorința ta individuală la dorință generală a grupului. Eu nu realizez adevărata ei imagine, imaginea spirituală. Sărind în interior, vei descoperi că ai ceva de care să te ții. Dar ești obligat să sari în această mare și în momentul în care sari, vei găsi de ce să te agăți, ca un bebeluș care se agață de mama sa. Asta se numește exodul din Egipt, din egoismul nostru, în deșertul Sinai.

Din partea a 2-a a lecției zilnice de Cabala 4/8/20, Scrierile lui Baal HaSulam

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed