Șase probleme care duc la abis?

962.6Întrebare: Secretarul general al ONU a numit șase probleme care duc omenirea spre abis.

Prima este absența păcii. A doua este schimbarea climatică. A treia este inegalitatea între țări. A patra, problemele dintre sexe. El spune că în țările în care bărbații și femeile sunt egali, există pace și stabilitate. A cincea este lipsa accesului egal la internet. Jumătate din populație nu are acces la internet. Iar al șaselea este conflictul dintre generații. Șaizeci la sută dintre tineri se consideră înșelați de propriile guverne.

Ce părere aveți despre aceste șase probleme care duc omenirea spre abis, după cum spune el?

Răspuns: Nu văd nimic groaznic în nicio problemă.

Secretarul general al ONU trebuie să spună ceva, și asta face. Trebuie să vadă ceva, se presupune. Asta vede el.

Întrebare: Atunci, după părerea dumneavoastră, care este principala problemă?

Răspuns: Doar educație. Și tocmai asta nu face ONU! Asta e tot. Pe lângă educație, nu este nevoie de nimic.

Întrebare: Și când vorbești despre o problemă globală a educației, ce vrei să spui prin asta?

Răspuns: În toate statele, în toate instituțiile de stat, de la școlile primare la casele de bătrâni și mai sus, oamenii trebuie doar să explice ce înseamnă atitudinea corectă unul față de celălalt. Și asociați toate problemele cu asta.

Adică, o atitudine proastă unul față de celălalt stă la baza tuturor problemelor.

Și acest lucru este prezentat unei persoane de la o vârstă fragedă, explicând în mod constant asta. O va auzi și va înțelege treptat din ce provine problema. Totul se întâmplă doar pentru că oamenii sunt lacomi și le pasă doar de ei înșiși. Natural, aici se raportează la egoism.

Întrebare: Dacă o persoană află că este un egoist și că toate problemele vin din asta, ce îi va face asta?

Răspuns: Cel puțin a cunoaște problema este jumătate din soluție. În primul rând, nu-l va mai căuta în altă parte. Nu va crea diverse comitete și nu va inventa probleme în locul aceleia.

El va ști că întreaga problemă este în natura umană și trebuie corectată cumva. Vom anunța un concurs internațional pentru a rezolva această problemă. Vom vorbi despre asta peste tot. Aceasta este problema tuturor. Mă întreb cine va face propuneri pentru rezolvarea acesteia.

Și vom discuta despre asta peste tot, pe rețele și așa mai departe. Vom face publicitate persoanelor care participă la aceasta. Să numim câștigătorii care doresc să ajute gratuit. Și în acest fel vom crea o mișcare la nivel mondial.

Întrebare: Va schimba această mișcare o persoană? Să presupunem că el înțelege că baza tuturor problemelor omenirii este egoismul, pe care noi toți îl avem.

Răspuns: Treptat vom putea explica oamenilor că tocmai aceasta este problema. Și că se rezolvă doar într-un mod special, prin forța interioară a naturii, al cărei efect asupra noastră îl putem trezi. Și în acest fel această problemă poate fi rezolvată.

Eu cred că omenirea nu are altă cale. Stiu asta. Și se va asigura doar că nimic nu ajută, că nu se poate face nimic. Dar dacă toți spunem că trebuie să ne schimbăm, că suntem răi, dar trebuie să ne schimbăm în bine și așa mai departe, atunci este ca o rugăciune. O sa mearga.

De la KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 9/23/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: