Schimbarea atitudinilor subiective

235Întrebare: Ce concepții greșite (credințe) care afectează viața și te împiedică să avansezi către o cunoaștere superioară sunt caracteristice omului modern?

Răspuns: Examinăm aparatul conceptual al lumii din punctul de vedere al conștiinței noastre actuale. Cum putem aborda acest lucru din cealaltă parte? Unde este a doua parte a conștiinței noastre, opusă?

Cabala începe imediat să investigheze atitudinea opusă față de un obiect, față de o idee, față de ceva ce se întâmplă.

Îi spune omului: în prezent, te uiți la toate din punctul de vedere al sentimentelor tale subiective și al conceptelor egoiste, pe care le-ai primit de la natură și ar trebui să adopți un alt punct de vedere, unul altruist.

Vei reuși să te ridici la nivelul în care ai ieși ca și cum ai ieși din tine pentru a-ți iubi aproapele în loc de tine, pentru a da în loc să iei și așa mai departe? Schimbați-vă atitudinea într-una opusă. Ce fel de lume vei simți atunci, ce soluție vei găsi la această problemă?

Apoi comparați aceste două soluții și vedeți ce obțineți. Poate că veți găsi ceva între ele în care ambele abordări, aceste soluții, se vor completa reciproc și vă vor conduce la un anumit numitor comun.

KabTV „Împreună, despre lucrurile principale”, 02.09.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: