Schimbarea autorităților

214Suntem întotdeauna sub autoritatea Creatorului , deși nu Îl înțelegem și nu Îl simțim; cu alte cuvinte, nu o acceptăm nici în mintea  noastră, nici în inima noastră. Venim în această lume și începem să creștem cufundați complet în egoismul nostru, robiți de o forță specială care ne descrie o imagine înșelătoare, ca și cum nu ar exista control asupra noastră, şi că noi înșine gestionăm lumea.

Un bebeluș crește în copil, apoi în adult, dar nu încetează să creadă că lumea este controlată de oameni ca el. Este nevoie doar să îi învingem pe ceilalți în această luptă pentru putere.

Totuși, dacă vrem să-l descoperim pe Creator, trebuie să renunțăm la controlul nostru, să decidem că nu vrem să guvernăm sau să conducem lumea, vrem să suprimăm această înclinație egoistă din noi. Apoi descoperim că egoismul nu ne aparține, ci aparține forței superioare. Obișnuiam să cred că egoismul sunt eu: vreau să controlez și să iau decizii, totul sunt eu-eu-eu!

Se pare că nu este așa. Dacă încerc să ies puțin din sentimentul „eu-lui” meu, simt că nu sunt eu ci Creatorul. Nu asta mi-am imaginat. Prin urmare, atitudinea mea față de egoismul meu și de Creator se schimbă. Trebuie să încep să mă poziționez între ele, să-mi anulez egoismul, prima forță superioară și să doresc ca a doua forță, Creatorul, să guverneze în locul ei. Mă stabilesc între ele două, în confruntarea lor.

Dacă vreau să mă anulez cu ajutorul unui grup și al studiului, atunci devin din ce în ce mai inclus în grupul de zece și în Creator. Aceste două forțe sunt menite să mă ajute să înlocuiesc controlul forței egoiste cu controlul forței dăruirii și iubirii.

Trăim în ultima generație; prin urmare, trebuie să dezvăluim toate aceste forțe din lume și să schimbăm guvernarea din ea de la cea a egoismului la o guvernare care încă nu ne este cunoscută. Întreaga lume din jurul nostru se schimbă în funcție de schimbările noastre interne, pe care le-am făcut deja sau sunt pe cale să le facem.

Ultima generație este specială, deoarece aceste schimbări au loc într-o masă mare de oameni, în grupul mondial Bnei Baruch. De asemenea, lumea suferă schimbări similare, deși la un nivel inferior. Este ca și când părinții sunt preocupați de tot felul de probleme ale adulților la locul de muncă și în societate, iar asta îi afectează și pe copii, le schimbă lumea și situația de acasă.

Prin urmare, în ultima generație, toată lumea se confruntă cu schimbări calitative, fiecare în funcție de gradul lor. Lumea suferă schimbări uriașe, chiar și mass-media devine un mijloc de deconectare. Se întâmplă recunoașterea generală a răului, ceea ce ne aduce mai aproape de nașterea spirituală

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 1/13/21, „Ibur (concepție) și pregătirea pentru naștere”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed