Sensul cărților Cabaliste, partea 9

Cinci reguli pentru studiul Cărții Zohar

Întrebare: Pentru a aborda corect studiul Cărții Zohar, câteva postulate pot fi distinse. Prima regulă este numită „inima înțelege” („a-lev mevin”). Și anume, Cartea Zohar este studiată prin inimă. Ce înseamnă asta?

Răspuns: Prin dăruire. Trebuie să-ți schimbi dorințele. În locul dorinței pentru primire, străduiește-te pentru dorința de a dărui, în loc de dorința de a te distanța, de a respinge, la dorința de a atrage și iubi.

Remarcă: A doua regulă: „omul este o lume mică”. Și anume, Cartea Zohar include multe concepte care ne sunt familiare din lumea materială, deși, cu adevărat, la fel ca în Tora, vorbește despre stările interioare experimentate de om.

Comentariul meu: Da, descrie lumea superioară, însă prin cuvintele și acțiunile lumii noastre.

Întrebare: Prin urmare, Cabaliștii spun că în timpul citirii Cărții Zohar, este necesar să interpretăm cuvintele din ea ca pe expresii a tot felul de acțiuni interioare?

Răspuns: Ca acțiuni ale forțelor superioare, nu ca ceva ce se întâmplă în lumea noastră. În principiu, trebuie doar să faci opusul: percepe tot ceea ce descrie Cartea Zohar, în calitatea dăruirii și a iubirii, în ieșirea din sine, nu în calitatea primirii, a iubirii egoiste.

Remarcă: A treia regulă: „lumina care întoarce la sursă”. O persoană care se angajează față de lecție trebuie să înțeleagă că este o influență specială în Cartea Zohar, o forță specială pe care o putem atrage de acolo.

Comentariul meu: Cartea Zohar este studiată cu intenția de a atrage forța care poate să schimbe o persoană, să facă un altruist dintr-o persoană egoistă.

Întrebare: Așa că, atunci când vin la lecție, trebuie să știu ce vreau să schimb în mine?

Răspuns: De aceea vii la lecție. Exact asta este ideea, puterea, proprietatea, scopul Cărții Zohar.

Întrebare: Regula patru: Înainte de terminarea studiului, trebuie să fie recunoașterea răului și rugăciunea. Despre ce este vorba?

Răspuns: Recunoașterea răului naturii egoiste a cuiva este obținută gradual.

Rugăciunea este o cerere pentru o forță care mă poate schimba, cumva să mă ridic deasupra mea și să mă fac o creatură utilă, bună, plăcută Creatorului. Asta, în general, este pregătirea pentru citirea corectă a Cărții Zohar.

Întrebare: A cincea regulă: „ca un singur, om cu o singură inimă”. Cabaliștii spun că este imposibil să studiezi singur Cartea Zohar, doar într-un grup de oameni. De ce?

Răspuns: Deoarece Cartea Zohar a fost scrisă într-un grup de zece, tu trebuie să o studiezi tot într-un grup de zece. Deoarece sub influența lui, o persoană îi atrage mai aproape pe restul și, numai în conexiunea corectă cu ei, începe să înțeleagă despre ce este vorba.

Întrebare: Asta înseamnă că nu o pot citi acasă, singur, trebuie să sun pe cineva?

Răspuns: Poți citi singur, dar nu o să capeți niciun beneficiu din asta.

Întrebare: Ce îmi dă că fac asta înconjurat de alti zece oameni? Eu nu comunic cu ei, noi doar stăm și citim împreună?

Răspuns: Trebuie să intenționezi să comunici cu ei, că voi toți să vă conectați cu inimile voastre. Să spunem, la fel cum cureți cartofii, tu trebuie să-ți cureți inima de coaja exterioară și toți ceilalți la fel și să vă conectați inimile într-o singură inimă mare.

De pe KabTV „Bazele Cabalei” 12/18/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: