Simfonie pentru Zeir Anpin şi Malchut

Ȋncă nu este posibil să explicăm unde se află Zeir Anpin, Malchut și celelalte Sefirot, ȋn grupul de  zece. Grupul de zece încă nu simte acest lucru, nu are asemenea abilități. Pentru a lucra cu concepte spirituale, cineva trebuie deja să încorporeze calitățile dăruirii și să se angajeze în iubirea prietenilor, mai presus de dorința lui de a se bucura, mai presus de iubirea de sine. Astfel, vom dobândi calitățile Zeir Anpin și vom putea crește Malchut, altfel este imposibil.

Prin urmare, toată munca noastră este să atragem Lumina superioară care ne va influenţa. Trebuie să cerem Creatorului să strălucească asupra noastră lumina care se întoarce, ceea ce ne va oferi calitatea dăruirii. În măsura în care Lumina superioară ne influenţează, vom dori să-l iubim pe aproapele nostru și să-i dăruim. Trebuie doar să atragem lumina, iar pentru aceasta avem nevoie de o rugăciune comună.

Dacă împreună, ca grup de zece, cerem și ne rugăm să vină lumina, ea va veni și ne va uni într-un singur corp numit Zeir Anpin sau Malchut. Atunci vom înțelege conexiunea și ce scrie Baal HaSulam în articolul său „Studiul celor zece Sefirot”. Momentan, nu înțelegem acest lucru; doar citim: Zeir Anpin și Malchut, dar nu avem astfel de lucrări în noi și, prin urmare, textul rămâne mort. Acestea sunt pur și simplu litere fără viață, pentru noi.

Dar după corectare, vom putea citi și efectua aceste acțiuni în interior, în sentimentele noastre. Acest text va deveni pentru noi precum notele pentru un muzician, care le poate citi sau chiar poate cânta o melodie după ureche. La urma urmei, simte aceste note.

Dacă o persoană nu este familiarizată cu notele, nu înțelege cum să le cânte și să le exprime. Se uită la notele muzicale și nu știe ce înseamnă fiecare notă. Deci nu știm ce înseamnă structura Lumilor superioare. Până nu dobândim calitățile de dăruire, nu vom putea efectua niciuna dintre acțiunile descrise în cartea Cabalistă.

Din  Lecţia zilnica de Cabala 3/30/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: