Simțind existența superiorului

929Și dacă există o defecțiune la roată, atunci defecțiunea nu este evaluată în legătură cu roata în sine, ci în conformitate cu serviciul și rolul său în legătură cu întreaga mașină. (Baal HaSulam, „Pacea în lume“)

Dacă vreunul dintre noi comite un act imoral, inadecvat, dacă provoacă daune societății sau naturii, el provoacă de fapt daune sistemului general.

Trebuie să simțim întreaga natură. Să presupunem că dezrădăcinez un tufiș în grădina mea, fac rău ecologiei lumii prin asta. Așa că pot fi abordat și întrebat: „de ce ai acționat astfel?” sau poate eu întreb asta.

Aceasta înseamnă că fiecare dintre noi ar trebui să simtă beneficiul sau răul pe care îl provoacă societății din jur, lumii, universului, tuturor lumilor. Acest sentiment se dezvoltă treptat într-o persoană. Când o persoană începe să simtă lumea din jurul său și cooperarea reciprocă în interiorul acesteia, ei devin mai mari decât viața și moartea corporală. Ei simt existența superiorului etern. Însemnătatea corpului fizic natural scade, pentru că se înalță deasupra lui.

Trebuie să atingem acest nivel. Înțelepciunea Cabala cere de la noi o atitudine foarte serioasă față de întreaga realitate.

Din „Fundamentele Cabalei” de la KabTV 21.07.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: