Soare portocaliu, cer portocaliu!

427.01Potrivit statisticilor, în țările occidentale natalitatea scade brusc. Adică, în cele mai bogate și mai dezvoltate țări europene, unde există posibilitatea de a oferi copiilor toate beneficiile, educaţia și creşterea, oamenii nu vor să dea naștere copiilor.

Se dovedește că lumea va crește din cauza creșterii populației în țările sărace, care nu au posibilitatea de a avea o viață bună, normală.

Din moment ce copiii de acolo nu vor putea primi educație și toate condițiile necesare pentru dezvoltarea lor, lumea va deveni din ce în ce mai gri și incoloră. Va fi plin de oameni slabi, fără lumină în ochi, fără nicio speranță de viață bună.

Înţelepciunea Cabala avertizează că lumea poate ajunge chiar la un război nuclear global și cine știe ce va rămâne după el. Nu văd lumea îndreptându-se spre un viitor bun.

Mi se pare că am trecut printr-o perioadă relativ favorabilă în ultimii patruzeci-cincizeci de ani, iar acum declinul a început deja. Din ce în ce mai des se vorbește despre un război nuclear global, izbucnesc noi conflicte și ciocniri între țări și sunt de așa natură încât pot distruge lumea.

Omenirea nu se înțelege pe sine. Avem la dispoziție forțe mari, arme puternice, armata, poliția, o mulțime de oameni cu studii superioare și profesori, și toate acestea nu ajută la schimbarea populației lumii în bine, la a face lumea mai strălucitoare și a-i garanta un viitor bun, pentru ca oamenii să nu se teamă pentru viitorul lor.

Ce culoare ai vrea să adaugi acestei lumi gri și lipsite de bucurie? I-aș adăuga culorile mării, culorile soarelui. Depinde doar de oameni să-și dorească o astfel de viață.

Se pare că toată lumea își dorește o viață strălucitoare, veselă, dar noi nu facem nimic pentru asta și nu știm cum să o facem, suntem ca niște copii mici care au început un joc periculos și îl continuă din ce în ce mai departe, fără să bănuiască unde îi va duce. .

Se dovedește a fi o imagine foarte tristă, dar noi suntem cei care o creăm. Noi suntem cei care începem războaie și dispute și ne bucurăm când vecinii noștri se simt rău. Pământul este capabil să ne ofere tuturor beneficiile, dar îl distrugem. Nu există un viitor bun pentru o astfel de lume.

Deși Forța Superioară ne dorește toate cele bune, ea nu poate lua libertatea de alegere a unei persoane. Dacă o persoană este atrasă de rău, atunci așa cum a avertizat marele cabalist al secolului XX Baal HaSulam, omenirea se apropie de război nuclear.

Omul are libertatea de a alege să acopere toate crimele cu iubire. Nu este nimic mai bun pentru oameni decât să se iubească. O putem face. Iubirea ne va face viața cenușie strălucitoare și colorată, adăugându-i culoarea portocalie – culoarea caldă a soarelui.

KabTV „O privire în interior”, 15.01.2023

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: