Spre noua conexiune

Baal HaSulam, „Un discurs pentru completarea Zohar-ului”: Aceasta au spus înțelepții noștri: „Să fie toate acțiunile voastre pentru Creator”, adică alipirea (Dvekut) cu Creatorul. Nu faceți nimic care să nu promoveze acest obiectiv al alipirii. Acest lucru înseamnă că toate acțiunile voastre. vor fi de a dărui și de a aduce beneficii semenului. În acel moment, veți obține echivalența de formă cu Creatorul – întrucât toate acțiunile Lui sunt de a dărui și de a face bine, așa că și voi, veți face toate acțiunile voastre doar pentru a dărui și pentru a face bine celorlalți. Acesta este Dvekut complet.

Și am putea să ne întrebăm despre aceasta: „Cum poate fiecare acțiune să fie în beneficiul altora? La urma urmei, omul trebuie să muncească pentru a susține pe altul și familia aceluia”.

Întrebare: Spunem că sectoarele economice inutile, ocupațiile inutile și excesul pe care îl producem vor dispărea în curând. Cum poate o persoană să înțeleagă această situație? Unde se poate reprofila dacă profesia sa devine inutilă?

Răspuns: Natura este formată din patru niveluri: mineral, vegetal, animal și uman. Care este diferența dintre natura umană și cea animală? La urma urmei, în conformitate cu structura corpului nostru, suntem cu siguranță animale, cu un mic adaos, trebuie să creăm o anumită societate și anumite condiții pentru noi înșine.

Nu putem trăi doar în „pielea” noastră; trebuie să ne îmbrăcăm. Nu putem mânca produse pregătite din natură, trebuie să le procesăm cumva, să le gătim. Suntem bolnavi și trebuie să fim tratați cu tot felul de medicamente. Cu alte cuvinte, deși omul este mult mai dezvoltat decât specia animală cea mai apropiată de el, este în același timp și în aceeași măsură sau chiar mai mult, imperfect.

Dacă ne uităm la cum se comportă animalele, acestea au un cerc social foarte mare. Doar că nu înțelegem pe deplin mediul lor.

Omul nu comunică cu semenul său fel. El este preocupat doar de propriile interese, comunică de exemplu despre fotbal și despre lucruri similare, despre orice altceva, în afară de îmbunătățirea relațiilor unul cu altul.

Fiindcă nu analizăm și nu ne apropiem unul de celălalt peste relațiile noastre rele, suferim. La urma urmei, de fapt, nu efectuăm ceea ce natura consideră că e necesar.

Mai mult de sută la sută din timpul alocat nouă în viață, îl cheltuim pentru lucruri complet inutile. De exemplu, în fiecare zi petrecem 10 ore la serviciu, iar în natură, să zicem că sunt programate două-trei ore.

Dar atunci, ce fac restul timpului? Animalele consacră acest timp relațiilor lor. Se odihnesc împreună, stau la soare, rătăcesc pe cărări, stau în copaci. Noi ce facem? Nu dedicăm timp la așa-numitul „timp liber”, deși nu este liber, nu îl folosim la clarificarea relațiilor cu natura și unul cu celălalt și, prin urmare, starea noastră este deplorabilă.

Trebuie să ne gândim cu atenție și să decidem cum vom trăi când acest virus complex, global și integral se va retrage și ne va oferi posibilitatea de a ne apropia unul de celălalt într-un mod nou.

Natura este integrală, nu face nimic în zadar, totul în ea este prevăzut. Prin urmare, tot ceea ce se întâmplă acum este menit să clarifice interacțiunea ulterioară a tuturor părților sale.

Nu se îndreaptă decât către o interacțiune și mai mare. Se dovedește că ar trebui să fim atenți la nepotrivirile noastre și la modul în care putem să ne îndreptăm către relații mai corecte și mai bune. Sper că umanitatea va fi pregătită pentru acest lucru.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 12/04/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: