“Tehnic vorbind, Israelul devine un stat apartheid?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: “Tehnic vorbind, Israelul devine un stat apartheid?

Nu mă interesează toate aceste etichete pe care oamenii le aplică Israelului. Viziunea mea despre Israel este ghidată exclusiv de surse cabaliste autentice pe care le studiez de peste patruzeci de ani.

Cu toate acestea, luând în considerare numărul mare de arabi din societatea israeliană, care împărtășesc drepturi egale cu cetățenii israelieni, pe care îi veți găsi studiind în universități și într-o gamă întreagă de profesii respectate, cum ar fi avocați și medici, nu aș considera Israelul un stat apartheid. Apartheidul este cu totul altceva.

Cu toate acestea, diferitele categorii în care oamenii plasează Israelul nu contează pentru mine. Ceea ce contează este nevoia tot mai mare ca poporul Israel să-și realizeze rolul în lume: să se unească („iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”) și să fie o conductă pentru ca unitatea să se răspândească în întreaga lume („o lumină pentru națiuni”).

Dacă poporul Israel ar respecta această condiție, atunci atât poporul Israel, cât și lumea ar experimenta un nou tip de armonie, pace și fericire intrând în viața lor. Dacă poporul Israel nu reușește să facă vreo mișcare spre mai multă unitate între ei, atunci atitudinea față de Israel va continua să se înrăutățească.

Fie că definiți Israelul ca „apartheid” sau ca stat „terorist”, asta nu va face nicio diferență, deoarece nu va schimba realitatea. Ceea ce contează este atitudinea noastră față de legea naturii care determină totul: să învățăm cum determină totul și cum suntem în raport cu aceasta.

Trebuie să realizez că, evreu fiind, aprind ura pe care o au ceilalți față de mine. Cu alte cuvinte, dacă nu reușesc să lucrez la conectarea pozitivă cu ceilalți, pornind de la o conexiune pozitivă cu poporul din Israel, atunci stimulez masiv ego-ul uman – dorința de a se bucura în detrimentul altora – care aduce diviziune și ură umanităţii. În consecință, sentimentul negativ față de Israel și poporul evreu crește de la o zi la alta, ducând la decizii care se bazează pe această ură în creștere. Prin urmare, cu ce trebuie să lupt dacă eu însumi dau naștere la acea ură împotriva mea?

Tot ce văd în astfel de stereotipuri negative asupra Israelului este că nu reușim să acționăm așa cum trebuie. Nu atribui nimic criticilor și celor care urăsc Israelul. Dacă poporul Israel ar funcționa în conformitate cu ceea ce i-a făcut să formeze poporul Israel – un grup care urmărește unitatea sa crescând conform „iubirii aproapelui tău ca pe tine însuți”, pentru a răspândi unitate și iubire în lume – atunci lumea ar răspunde pozitiv Israelului. Prin unirea și generarea unei forțe pozitive între ei, oamenii din întreaga lume ar simți ieşind la suprafață din interiorul lor o simțire mult mai armonioasă, echilibrată, fericită și încrezătoare, numeroase probleme și crize ar dispărea, iar atitudinea față de Israel s-ar inversa de asemenea, dintr-una din ce în ce mai negativă – așa cum este în prezent – către una care respectă și iubește oamenii care aduc lumii unitatea și bunătatea. Națiunile lumii sunt ca o umbră a acțiunilor poporului Israel.

„Națiunea israeliană este destinată să fie o „tranziție”. Aceasta înseamnă că, în măsura în care Israelul se purifică … așa își vor transmite puterea către restul națiunilor”. – Cabalistul Yehuda Ashlag (Baal HaSulam), „Iubirea Creatorului și Iubirea ființelor create”.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed