Trăind pentru prieteni

530Întrebare: Este posibil să înveți pe cineva că echipa este mai importantă decât el însuși?

Răspuns: Vedem acest lucru în exemple de oameni care lucrează în echipe speciale – în submarine sau la alpiniști – în general, cei care se confruntă în mod constant cu problema supraviețuirii în funcție de conexiunea lor în echipă. Se țin unul de celălalt atât de mult încât sunt gata să-și dea viața dacă prietenii lor mor.

Întrebare: În principiu, vorbim despre faptul că întregul proces de educație este o schimbare a unei viziuni egocentrice asupra lumii spre una altruistă, chiar și fără a depăși natura noastră?

Răspuns: Da, este încă în cadrul egoismului.

Comentariu: Dar putem vedea că acest lucru nu funcționează. Oricât de mult se încearcă să ne educe la grădiniță și la școală.

Răspunsul meu: Nu au funcționat corect asupra noastră. O persoană poate fi transformată într-o astfel de ființă care își va vedea destinul numai în slujirea colectivului său. Acest lucru funcționează de obicei în grupuri mici și închise atunci când omul își identifică existența cu colectivul atât de mult încât, dacă colectivul moare, moare și el. Nu poate exista fără colectiv.

„Stări spirituale” KabTV 25.06.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: