Un război împotriva războiului

929Întrucât lumea întreagă este în conexiune reciprocă, iar eu sunt doar o mică roată dințată în sistemul general, sunt obligat să am grijă de toată lumea și nu doar în cuvinte, ci și în fapte.

La urma urmei, trebuie să ne ridicăm deasupra tuturor diferențelor dintre noi și să ne conectăm. Cu toții suntem foarte diferiți, dar este ca o mașină în care fiecare roată dințată se rotește cu propria sa viteză și în propria sa direcție, dar fiecare își îndeplinește propriul rol special pentru ca mașina să funcționeze.

Principalul lucru nu este să vă distrugeți unul pe altul, ci să încercați împreună să mențineţi funcționarea unui mecanism comun. Aceasta ar trebui să fie legea principală a existenței sociale și așa vom ajunge la corectarea finală. În corectarea finală, toată lumea se va întoarce în direcții diferite, toată lumea se va exprima pe deplin în raport cu toată lumea, iar apoi acest mecanism comun va ajunge la conexiunea completă.

Corectarea nu înseamnă că unul îl învinge pe celălalt în război, ci că fiecare se învinge pe sine pentru a se conecta frumos cu ceilalți și pentru a se completa unul pe celălalt. În conformitate cu această condiție, putem vedea cât de departe am progresat spre coretarea finală.

În măsura în care fiecare țară, fiecare națiune și fiecare persoană dorește să se conecteze cu ceilalți, să lucreze împreună zi de zi la conexiune, să coopereze în comerț și industrie și schimbul de resurse naturale, adică să se ajute reciproc, vor reuși.

De ce ar trebui să luptăm dacă ne putem oferi unii altora tot ce avem nevoie, combinând forțe, mijloace și resurse? Războiul nu aduce nimic bun nimănui. Ar trebui să luptăm împotriva războiului.

Lumea noastră este un sistem închis și interconectat și poate merge înainte cu succes fără războaie, necazuri și probleme, fără foame și moarte, toate acestea crescând din ce în ce mai mult. Totul depinde de o bună conexiune între oameni.

Credem că avem nevoie de conexiuni doar pentru dezvoltarea comerțului și a industriei. Dar acestea sunt doar succese vizibile cu ochii. De fapt, prin conexiune trezim lumina superioară și aceasta începe să acționeze. Drept urmare, dintr-o mică bucată de pământ putem obține dintr-o dată o recoltă suficientă pentru a hrăni întreaga lume. Totul depinde de binecuvântare, de lumina superioară care binecuvântează munca noastră.

Prin urmare, trebuie să punem toate eforturile noastre în conexiune, deoarece numai conexiunea ne va aduce o binecuvântare. Întreaga bunăstare a țării depinde de relațiile dintre oameni.

Din partea a 2-a a  Lecției zilnice de Cabala 9/9/22, “Conectarea lumii în ultima generație”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: