Un sistem de corectare, nu de pedeapsă

508.1Întrebare: În vremurile străvechi în Israel, oamenii care făceau rău cuiva din greșeală erau plasați în orașe de refugiu până la anul jubiliar special (Shmita Yovel). Ce se întâmpla dacă cineva nu se corecta până în acel an? Mai era iertat?

Răspuns: Nu. În societatea în care locuia, se lucra cu el. Pedeapsa, desigur, a existat, dar nu sub formă de închisoare.

Omul trebuie să se afle într-un mediu care nu direct, ci indirect îi explică cum să fie un element diferit al societății. Și astfel, după ceva timp, primește o anumită influență.

Oferă-i acelui criminal oportunitatea de a lucra și de a studia filozofia, psihologia și alte științe; plasează-l într-un mediu diferit astfel încât să fie în contact strâns cu ceilalți. Acesta este singurul mod de a influența o persoană.

Și noi, dimpotrivă, îl aruncăm într-un mediu de criminali și mai mari pentru care săvârșirea unei crime este o faptă de curaj. Drept urmare, el iese pregătit pentru noi acțiuni penale.

Asta se numește pedeapsă? Asta se numește izolarea lui de societate! Îl pregătești pentru mai multe crime. Aceasta este ceea ce vedem.

Noi înșine am creat o astfel de societate și sisteme de pedeapsă. Și conform Cabalei, ar trebui să existe un sistem nu de pedeapsă, ci de corectare.

Din KabTV “Prim-plan. Prezumtia de nevinovăţie” 3/10/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: