Unde pot găsi puterea de a respinge dorința de a fi împlinit?

Întrebare: Unde găsește omul puterea de a respinge dorința de a fi împlinit și de a nu primi împlinirea?

Răspuns: De la Creator. Dar pentru a face acest lucru, trebuie să fim într-un grup, deoarece această forță nu este la noi. Nu ne putem abține de la primire deoarece suntem alcătuiți doar din dorința de a primi.

În acest punct înțelegem că nu avem puterea de a ne autocontrola. Începem să credem ce spun cabaliștii, că dacă dorim cu adevărat să atingem calitatea de dăruire, nu există altă cale decât să intrăm într-un grup care se angajează să dobândească atributul dăruirii, deoarece doar într-un astfel de grup o persoană se poate anula și poate începe să dobândească acest atribut de la Creator.

Pentru asta nu există atât de multe condiții dar, este foarte greu să le absorbim cu mintea noastră egoistă.

  • Trebuie să fiu într-un grup.
  • Trebuie să mă anulez în fața prietenilor.
  • Trebuie să nu primesc de la Creator pentru ca, mai târziu, să pot primi de la El tot ceea ce a pregătit pentru mine.

Există multe mișcări diferite care se contrazic între ele și, este foarte greu pentru o persoană să absoarbă și să imagineze totul.

Deși, tot ceea ce trebuie să faci este să te așezi pur și simplu, fizic, ca o mașină, și să studiezi sistemul; atunci, toate aceste acțiuni se parcurg în același timp și omul se schimbă constant. Când o persoană se schimbă, simte de fiecare dată acumularea de cunoștințe și acțiunile într-un mod nou. Când simte altfel, omul nu înțelege cum se întâmplă toate acestea.

Se pare că înțelepciunea este simplă: există doar plăcere și dorință care trebuie integrată corect pentru ca plăcerea să fie primită pentru dorință și dorința să fie dată pentru plăcere, dar nu merge chiar așa ușor și, este foarte greu de obținut. Acesta este motivul pentru care există și alte ajutoare precum grupul și Lumina Înconjurătoare.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 16/02/20

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed