Unicitatea Creatorului, partea a 8-a

Din ce este alcătuită percepția realității?

Întrebare: Scopul naturii este de a-și dezvolta toate părțile până ating starea unor poli opuși, pentru ca apoi să le combine. De ce se întâmplă așa? Care este scopul unei astfel de dezvoltări?

Răspuns: Doar astfel putem revela totul. Avansarea noastră are loc prin diferențierea și integrarea tuturor părților pe care le observăm.

Remarcă: Vedem că natura noastră, dorința noastră de a primi, evoluează în mod constant, devenind tot mai puternică, tot mai egoistă.

Comentariul meu: În același timp se dezvoltă în noi și abilitatea de a o integra, de a capta conexiunea dintre toate părțile sale. Aceasta devine percepția noastră asupra realității.

Cu toate acestea, pasul următor în dezvoltarea percepției realității este acela că nu există o realitate ca atare. Tot ce facem este să ne proiectăm calitățile interne peste lumina superioară, apoi simțim și analizăm această imagine pe care noi înșine am creat-o cu senzațiile noastre, ca și cum ar fi lumea în care existăm.

Întrebare: “Lumina superioară” este un termen nou. De ce folosesc cabaliștii în sursele lor acest termen în locul conceptului de “Creator”?

Răspuns: Creatorul/Lumina superioară este calitatea de dăruire și iubire, de aceea o asociem cu lumina soarelui, cu lumina minții, cu ceva mai sublim.

Peste acest fundal al luminii superioare, peste calitățile de dăruire și iubire, dorințele noastre creează o imagine tridimensională, imaginea vie a acestei lumi. În realitate însă, ea nu există. Ceea ce observ sunt doar calitățile mele interioare.

De aceea, pe măsură ce mă apropii de calitățile luminii superioare, această lume se dizolvă, devenind tot mai vagă, până când ajung să mă aflu în lumina absolută.

Din programul KabTV “Bazele cabalei” 12/10/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed