Unificarea este un trend al naturii

Întrebare: Pe plan intern, ne îndepărtăm constant unul de celălalt. Vedem că gândirea egocentrică crește tot timpul și se manifestă în diferite situații.

Am ajuns la punctul final al distanțării sociale sau vom continua să ne distanțăm unul de celălalt înainte de a începe să ne unim? Care este tendința naturii?

Răspuns: Tendința naturii este îndreptată spre unificarea absolută a tuturor oamenilor; prin urmare, ne obligă să ne apropiem unul de celălalt tot timpul. Indiferent cât de mult am dori să ne distanțăm unul de celălalt prin egoismul nostru, natura, dimpotrivă, ne va împinge împreună și ne va obliga să ne apropiem, până când vom înțelege că această mișcare trebuie să fie sinceră.

Întrebare: Există două tendințe aici. Pe de o parte, natura, care încurajează egoismul în noi, ne înstrăinează unul de celălalt. Pe de altă parte, aceeași natură ne împinge spre unificare. Are natura, așa cum a fost, două forțe?

Răspuns: Firește. Acestea sunt forțele egoiste care stau la baza lumii noastre, iar forța altruistă este forța atracției, a  iubirii reciproce și a dăruirii, care se află la baza lumii spirituale. Ambele forțe, în special în timpul nostru, se manifestă din ce în ce mai mult în noi.

Este bine dacă înțelegem unde conduc toate acestea și începem să păşim împreună cu natura. În acest caz, nu am simți contradicții, probleme sau lovituri ale sorții.

Dacă nu vrem acest lucru și acționăm numai în conformitate cu forța noastră egoistă, atunci vom avea multe probleme, inclusiv tot felul de războaie, probleme cu viruși, ca acum, și așa mai departe.

Din  emisiunea de pe KabTV “Abilităţi de comunicare”  din 30.10.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: