Vezi lumea de la capăt la altul

Cartea Zohar a fost scrisă de oameni care aveau o realizare interioară a universului la nivelul celei mai înalte lumi, lumea Infinitului. Aceștia au fost zece mari cabaliști care au reușit să se conecteze între ei. Fiecare dintre ei, în esență, reprezenta o anumită categorie spirituală, numită Sefira.

Împreună, au format cele zece Sefirot, adică un singur întreg la cel mai înalt nivel și, prin urmare, au reușit să creeze prin ei înșiși o conexiune între cel mai înalt nivel al naturii și cel mai mic nivel al său, lumea noastră. Prin crearea unui sistem de conexiune reciprocă, ei ne-au oferit ocazia să urcăm de la nivelul nostru scăzut, primitiv, vicios la cel mai înalt.

Pe parcurs, ne schimbăm atât de mult, încât devenim o parte integrantă a naturii superioare, eternă și perfectă. Corpul nostru nu mai este identificat cu noi. Simțim o stare complet diferită în suflet, începem să simțim forțele care ne controlează, trecem de la materie la forțe, iar materia dispare treptat din senzațiile noastre. Nu îi acordăm nicio importanță, se pare că se îndepărtează de percepția noastră.

Comentariu: Este totuși înfricoșător să ne pierdem materia.

Răspunsul meu: Nu. Invers. Impresiile noastre devin mult mai clare, mai luminoase, mai eficiente și mai puternice.

În aceasta, omul devine asemenea Creatorului. El începe să vadă de la un capăt al lumii până la celălalt. Orizonturile sale se extind. El vede cauzele și consecințele a tot ceea ce se întâmplă, înțelege scopul final și poate alege decizia corectă din orice circumstanță.

Acest lucru îi oferă posibilitatea de a acționa în mod inteligent, rațional, ceea ce în lumea noastră nu există absolut. Aici ne împiedicăm de greșeli de fiecare dată, mergem și facem următoarele greșeli și următoarele, fără a le corecta niciodată. Nici măcar nu avem capacitatea de a ne corecta.

Din  emisiunea de pe KabTV „Puterea cărții Zohar” # 2

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: