“Graţia este înşelătoare şi frumuseţea este sterilă”

Baal HaSulam, scrisoarea 19: “În aceeaşi femeie…” “…graţia este înşelătoare şi frumuseţea sterilă; dar o femeie cu frica Domnului trebuie preţuită.” Asta înseamnă că în timpul pregătirii, frumuseţea şi graţia apar ca fiind esenţa perfecţiunii după care cineva tânjeşte şi se chinuie. Totuşi, în momentul corecţiei, „când pământul va fi plin de cunoaşterea Domnului,” atunci, „voi vedea o lume opusă,” deoarece numai frica şi năzuinţa sunt esenţa perfecţiunii dorite. Atunci cineva vede că în timpul pregătirii se minţea pe sine.

Întrebare: De ce se spune că în timpul pregătirii ne minţim pe noi înşine?

Răspuns: Deoarece tânjeam după ceva ce era o minciună. Şi în timp ce sufeream, nu realizam că această suferinţă era cu adevărat împlinire. Înseamnă că imediat ce îmi schimb atitudinea, către dorinţă, descopăr că sunt în lumea infinitului. Este în legătură cu „vei mânca ce este vechi.” Descopăr o infinită împlinire în starea mea prezentă.

Este descris că înainte te minţeai singur, crezând că nu ai împlinirea dorită şi că trebuie să o realizezi. Dar nu trebuie să realizezi nimic altceva decât corecţia dorinţeor tale. Eşti deja în acea condiţie perfectă dar nu o poţi vedea deoarece îţi lipseşte propietatea  percepţiei de corectare a dorinţelor.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala din 5/1/2011, Baal HaSulam Scrisoarea 19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: