”Gindacii” unei Perceptii Imperfecte

Atita timp cit o persoana nu si-a completat propria vedere asupra lumii cu perceptia spirituala, ea continua sa intilneasca diverse probleme. In primul rind, ea are dificultati ce fac diferenta intre corporalitate si spiritualitate.

Noi locuim in planul corporal si intilnim diferite conditii externe. Trebuie sa aranjam munca in grup, in familie si relatiile de munca, la fel precum si interactiunea cu prietenii, si trebuie sa urmam regulile lumii corporale pe care o acceptam ca o parte a guvernarii superioare.

Ne asteptam sa demonstram un raspuns dual de la punctele de vedere externe si interne. Totusi, daca privim totul din perspectiva „interna”, de ce avem nevoie sa facem cunoscuta intelepciunea Cabalei, in primul rind? Cui incerc eu sa o fac cunoscuta? Este pentru partile deja corectate?

Imaginea noastra despre lume, nu este inca perfecta; se va dezvolta in timp. Este astfel pentru ca, in fata realitatii sfarimate, o persoana ar fi libera sa se afle intre doua principii: „daca nu sint eu pentru mine, atunci cine?” si „Nu exista nimeni altcineva inafara de El”.

In al doilea rind, exista contradictii in munca cu prietenii. Ei sint fie complet corectati, fie trebuie sa lucrez cu ei ca egalii mei, ceea ce implica alte tipuri de relatii si asteptari.

Aceasta dualitate acompaniaza un incepator intotdeauna, din moment ce el trebuie sa invete sa lucreze cu ea. Multumita acestui lucru, prin combinarea opozitiilor inainte si dupa actiune, noi ajungem la analiza corecta si la realizarea acesteia.
Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 11/2/10, “Ce nivel trebuie sa atinga cineva, astfel incit sa nu mai trebuiasca sa se reincarneze?”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: